Misschien niet het meest vrolijke onderwerp voor mijn blog, maar ik moet het ergens kwijt. Terwijl ik dit schrijf, lig ik voor de tweede dag op rij in bed omdat ik me zo naar voel dat ik er gewoon ziek van ben. Terwijl afleiding zoeken normaal meer m’n ding is.

Huilend. In de greep van angst en paniek. Ver weg gestopt onder m’n dekbed, in de hoop zo snel mogelijk weer in slaap te vallen. Want dan voel ik niks. Ik slik heel wat pillen om mezelf zoveel mogelijk in slaap te houden. Te veel… Terwijl ik ben gestopt met eten. Lukt me gewoon niet.

De afgelopen weken heb ik enorm veel spanning, stress, twijfels en angsten gekend… Hierover liet ik ook regelmatig iets los in de dertig dagen dankbaar challenge. Na afgelopen donderdag ging het vreemd genoeg verder bergafwaarts, terwijl ik het juist andersom had verwacht. Gisterochtend leek er iets te knappen en ging ‘t finaal mis.

Ondanks dat het niet altijd zin heeft om ergens een theorie tegenaan te gooien, denk ik zelf dat alle ingehouden spanning van de afgelopen weken, er nu als een soort van lawine uitkomt. En ook eindelijk uiting geven aan iets waar ik al weken enorm mee zat, maar wat niet echt de opluchting bracht waar ik juist zo naar snakte.

Het lijkt wel of ik vast ben komen te zitten in een soort angst/paniekstuip en er met geen mogelijkheid meer uitkom. Laat ‘t los, zeggen mensen dan, maar hoe!?! Ik weet ook niet alles! Ik probeer al zó veel… Maar niets werkt…

Hoe moet ik iets loslaten als ik in een situatie zit die ik nooit eerder heb meegemaakt. Hoe moet ik uit zo’n gat zien te kruipen als ik de uitgang niet zie. Hoe moet ik ermee dealen dat mensen het opnieuw moeilijk blijken te vinden om met mij om te gaan, als ik niet goed in m’n vel zit. En ik zodoende voor mijn gevoel weer met lege handen sta. Terwijl ik juist nu zó hard wat steun nodig heb. En alweer dat gevoel van ‘tot last’ zijn.

Door juist die combinatie van factoren, zo’n inzinking en daar alleen in zijn, komen de suïcidale gedachten die ik na het overlijden van Bas maandenlang heb gehad, ook weer terug. En dit keer helpen de medicijnen daar niet tegen…

Een LOSER is wat ik me nu voel.
Lastig. Onbegrepen. Schuldig. Eenzaam. Radeloos.

Sorry voor dit niet al te positieve bericht, maar moest ‘t echt even van me afschrijven. Niet omdat ik mezelf zielig vind, maar omdat ik het echt even niet trek nu… En ik over dat soort momenten ook altijd eerlijk en open wil kunnen zijn op mijn eigen blog.