Vandaag is het 14 mei en dat betekent niet alleen dat het Moederdag is, maar ook de eerste verjaardag van mijn poezenmeisje Chaya. De kleine bouwvakker, mijn prulleke, tijgertje, knuffelkat, dondersteen, sloopkogel, langslaper, gek op kinderen en gelukkig tussen het spelen, eten en kattenkwaad uithalen door, ook erg lief voor mij!

Ergens een onvoorstelbaar idee dat dat kattenbeest precies een jaar geleden ergens op een soort van boerderij in de outback van Brakel geboren werd en dat ze in de tijd vanaf dat moment opgegroeid is tot de prachtige jonge kat die ze nu is. So much can happen in a year…. Mijn geliefde Bas armer, maar een kat rijker.

Als je mijn blog al langer volgt, zal je je misschien herinneren dat de start niet van een leien dakje ging. Ik twijfelde of het niet te snel was om vijf weken na de dood van Bas alweer aan een nieuw huisdier te beginnen en toen ik eindelijk zo ver was dat ik ‘t wel wilde, kreeg ik de dag voordat ik haar kon halen, bericht dat de kittens erg ziek waren geworden en dat er een kans was dat ze ‘t niet zouden overleven.

Chaya met haar verjaardagskaart

Toch kwam ‘t goed en zodoende kon ik haar op 30 juli, ze was op dat moment exact 11 weken oud, alsnog ophalen. De eerste periode was voor ons allebei onwennig. Het was leuk om zo’n jong katje in huis te hebben, maar haar overactieve karakter zorgde bij mij ook regelmatig voor onrust omdat ik nog altijd vol in de rouw om m’n Basje zat en daarom soms moeite had met haar eindeloos lijkende energie.

Toch kwam ook dat goed en hebben we inmiddels een fijne band op kunnen bouwen. Ik merk sowieso dat Chaya erg op mij is ingesteld. Ze zit op me te wachten als ik thuis kom, laat van zich horen als ze vindt dat ik te lang op bed lig en ze is altijd erg blij om me te zien als ik even weg ben geweest.

Ze heeft haar eigen plekjes en hoekjes in huis waar ze graag zit of ligt, maar ze zoekt me ook veel op, zoekt veel toenadering en aandacht en niet alleen omdat ze eten wil. :-D Het is dus niet zo’n kat die haar dagen vooral op zichzelf doorbrengt en ‘t eigenlijk weinig lijkt te kunnen schelen wat ‘de baas’ uitvreet. Dat vind ik oprecht fijn.

Chaya met haar verjaardagskaart

En inmiddels is ze dus alweer één jaar oud. Officieel nu een volwassen kat, maar nog altijd even speels en onstuimig, met heel wat ‘gekke 5 minuten’ momentjes en andere eigenaardigheden. Zo lijkt ze geen hekel te hebben aan water, zit ze graag op de wc, lust ze bier, apporteert ze speelgoed en kan ze zelfs zitten op commando.

Vandaag krijgt ze wat extra knuffels, snoepjes en zo een lekker bakje vlees. De leuke verjaardagskaart op de foto, kreeg ze van m’n moeder. Afgelopen week heeft ze haar eerste jaarlijkse controle en vaccinatie gehad en alles was tiptop in orde, dus op naar verjaardag nummer twee!