Dit keer krijg je het weekoverzicht op dinsdag voorgeschoteld. Nadat ik twee dagen op bed heb gelegen omdat het op zijn zachtst gezegd niet zo goed ging, is vandaag wel weer wat beter en pak ik dit klusje meteen maar aan. Gek genoeg voel ik me nu haast schuldig over m’n post van gister, het was wel erg veel zwartheid in pakweg 450 woorden. Waarom zou ik dat nu op internet zetten?!

Tja, waarom hebben mensen een accountje op Twitter of Facebook, waarom hebben mensen sociale contacten, schrijven sommigen een biografie. Ik las in een boek waar ik al een tijdje in bezig ben, dat zelfs de onderliggende gedachte van het posten van belevenissen en foto’s online, eigenlijk een onderbewust verlangen is dat er naar ons geluisterd wordt. Het gevoel dat we iets betekenen, dat ons bestaan waarde heeft.

Aandacht willen is volkomen menselijk, heeft niets te maken met dingen als het graag gebruikte ‘slachtofferrol’, zielig willen zijn. Het is niet altijd even leuk of gezellig, maar het is ook niet fout. En vaak zijn juist de mensen die het hardst roepen dat je je muil en dingen voor je moet houden, degene die het meest naar compassie verlangen.

Ik merk overigens wel dat ik het fijn vind om op een wat meer laagdrempelige manier zoals tijdens mijn Dertig Dagen Dankbaar challenge, wat kwijt te kunnen over mijn dagelijkse beslommeringen, hoe ik me voel. Een beetje een online journal. Bij mij moet het altijd ‘ergens over gaan’, maar ik merk dat ik dat soort items vervolgens dan weer te lang laat liggen, omdat er zoveel werk in zit.

Ik zou het bloggen en ook regelmatiger schrijven, voor mezelf op die manier ook wel wat makkelijker en laagdrempeliger maken en daarmee ook min of meer terugvallen op de oorspronkelijke vorm van mijn blog, waar het ooit, ruim 20 jaar terug inmiddels, allemaal mee begon. Nog even over nadenken, maar het idee spreekt me aan.

Dat gezegd hebbende, ga ik nu verder met waar deze post uiteindelijk om draait. De terugblik op vorige week. Veel foto’s heb ik niet, dus was er nu ook wat meer ruimte voor een wat meer uitgebreide inleiding. Alles is uiteindelijk een kwestie van balans, van yin en yang, zoals Wim gister nog zo mooi schreef in zijn reactie op mijn post.

dinsdag 25 april

Maandag weinig bijzonders gedaan behalve wat boodschappen en thuis in de weer met wat huishoudelijke klusjes. Van maandag op dinsdagnacht was de terugvlucht van Sven en Gerard en daar heb ik, voor ik naar bed ging, nog een deel van gevolgd via de flight tracker van FlightRadar24, wat ik op de heenweg ook had gedaan.

Zo gaaf om te zien! Ik was ook zó ontzettend blij dat ze na ruim een maand weer terugkwamen dat ik er om het te vieren het borreltje op dronk wat ik een week eerder in Wijk en Aalburg kocht.

Op een goede terugreis

woensdag 26 april

Woensdag ook niet heel spannende dingen gedaan, wel mijn eigen tekening van ‘De Hoop’ in Veen in het lijstje gestopt wat ik een tijdje geleden bij HEMA tegenkwam en wat precies het perfecte formaatje was. Chaya ook weer op de foto gezet, evenals de twee walmolens in Gorinchem met ‘lente’ als thema. Ondanks dat ik normaal niets heb met scheve foto’s, vond ik dit beeld juist wel iets hebben.

donderdag 27 april

Koningsdag, maar daar heb ik weinig tot niets van meegekregen. Voor mij had deze dag een ander feestelijk tintje: het weerzien met Sven en Gerard, hun beestenbende en natuurlijk de molen! Ik ben er van pakweg 12:00 uur tot 21:30 uur geweest en heb ook voor het eerst gezien hoe het scherpen van molenstenen in zijn werk gaat. Mogelijk schrijf ik daar nog iets over in een aparte post.

zaterdag 29 april

Ook vrijdag sla ik over, omdat ik toen niet veel bijzonders heb gedaan of meegemaakt en ook geen foto’s maakte. Na donderdag ging ‘t met mijn stemming vreemd genoeg achteruit in plaats van vooruit. Zaterdag probeerde ik mezelf af te leiden met een ritje over Woudrichem op de fiets, waarbij ik onderstaande foto’s maakte.

Echt een succes was het niet en ik was erg moe, dus ben ik uiteindelijk met de pont naar huis gegaan in plaats van nog eens 10 km fietsen. Dit waren ook meteen de laatste twee foto’s van de afgelopen week, dus een vrij karig aantal dit keer.