En toen was het opeens weer een hele week stil op m’n blog. Ook afgelopen week was erg zwaar en moeilijk en het lukt dan gewoon niet goed om me ergens toe te zetten. Een bijkomend nadeel van schrijven hier, is dat de kans dan groot is dat mijn gevoel te veel doorsijpelt in mijn teksten.

Ondanks dat ik daar enerzijds gewoon open en eerlijk over wil kunnen zijn, wil ik ook ergens toch wel iets van kracht en positiviteit uit blijven stralen. En op het moment dat ik dat niet kan voelen of opbrengen en mijn dagen daarnaast momenteel ook best wel eentonig zijn, laat ik het bloggen dan ook liever even liggen.

Ondanks opnieuw een moeilijke week, toch wel weer de nodige foto’s gemaakt en op donderdag na een paar weken afwezigheid, gelukkig ook weer in Veen geweest wat erg fijn was en waar zelfs een bezoekje aan Heusden aan vast geplakt werd.

maandag 15 mei

Vorig weekend had ik me voorgenomen elke dag een wandeling van een half uur te maken, omdat het goed schijnt te zijn als je mentaal niet lekker in je vel zit. Ik probeer dat trouw te doen, al lukt het niet elke dag om een half uur vol te maken. Als ik me erg slecht voel, uit zich dat ook lichamelijk, wat zorgt dat ik me dus letterlijk ziek voel.

En dat wandelt nu eenmaal niet zo lekker. Sowieso zijn er nog altijd best veel plekken in en rond de stad waar ik nooit meer ben geweest sinds Bas er niet meer is, dus dan is het eigenlijk dubbel lastig. De stadswal is ook zo’n plek.

Wandelingetje

dinsdag 16 mei

Ook dinsdag braaf mijn half uur wandelingetje gedaan. De afgelopen week bestond voor het merendeel uit liggen en één of twee keer per dag een wandelingetje. Ik hoop zo dat ik me snel wat beter ga voelen want het is echt zwaar zo.

Merwede

woensdag 17 mei

Ondanks dat ik iets leuks in het vooruitzicht had (donderdag naar Veen), was de dag ervoor opnieuw heel beroerd. Ik raakte ook steeds vermoeider en als ik op de bank of op bed lag, zakte ik steeds weg in iets tussen slaap en trance wat beangstigend was en niet ontspannend.

Ik begon me zelfs zorgen te maken of ik donderdag wel in staat zou zijn om naar Veen te gaan, wat nóg meer stress gaf. Tussendoor nog wel even gewandeld en deze twee foto’s gemaakt. Baal er zo van dat ik nu niet kan genieten van het mooie weer, want het is eigenlijk perfect voor fietstochtjes. Maar dat lukt me nu echt niet.

donderdag 18 mei

Donderdag dus naar Veen en ondanks dat ik ook toen niet goed in m’n vel zat en ook een paar keer een flinke dip heb gehad, was het zonder meer de fijnste dag van mijn week. Sowieso fijn om even dat deprimerende kringetje te kunnen doorbreken waar ik thuis continu in zit. ‘s Middags met Sven ook in Heusden geweest, waar ik al in geen jaren meer had gezien. Leuk om weer eens te zien!

Op de terugweg nog even langs ‘De Twee Gebroeders’ waar ik ook wat foto’s maakte en ‘s avonds tot een uur of tien in Veen gebleven. Ik had gehoopt dat ik me juist deze dag gewoon kiplekker zou voelen, maar als je al wekenlang ellendig in je vel zit, is dat ook ergens wel wat te veel gevraagd. Maar het was hoe dan ook fijn!!

vrijdag 19 mei

Ik moest ‘s middags even naar het Piazza winkelcentrum om een pakketje af te geven bij het pakketpunt en heb bij Jumbo meteen wat gezonde dingen ingeslagen. Eten is nog altijd een probleem, koken doe ik sowieso niet, maar een beetje vitamines binnen krijgen is belangrijk en draagt hopelijk ook bij aan een betere mentale gezondheid.

Gezonde boodschappen

zaterdag 20 mei

Ook zaterdag weer veel plat gelegen, maar uiteindelijk toch wel 3 keer een wandeling gemaakt wat in totaal goed was voor 10 kilometer. De derde en laatste wandeling van de dag deed ik samen met Sander, waarbij ik de laatste drie foto’s maakte. Ook foto’s maken is iets waar ik nauwelijks of geen plezier uit haal en amper doe, maar af en toe schiet ik toch hier en daar een plaatje.

zondag 21 mei

Zondag voelde hoopvol. Ik zat nog altijd slecht in m’n vel, maar had toch het gevoel dat ik, zij het af en toe, wat meer grip had op mijn gevoel. Ik heb ‘s middags ook weer gelopen, bijna een uur zelfs en onderweg alle onderstaande foto’s gemaakt. Ik leende ook voor het eerst een boek uit de minibieb die aan de Lingsesdijk staat.

Tot zover weer een nieuw weekoverzicht, ik hoop toch zo dat ik bij de volgende kan zeggen dat dingen eindelijk wat beter gaan…