Een tijd geleden kocht ik bij HEMA het boekje ‘Burn after writing‘ met korting. Maar ik heb er nog steeds niets mee gedaan. Het idee was om elke dag een paar vragen te beantwoorden in het boekje, als een soort bezigheidstherapie.

Maar het kwam er niet van. En nu dacht ik: waarom digitaliseer ik het hele idee niet en gooi ik de vragen gewoon op mijn blog en maak ik er een serie van. Vergelijkbaar met de ‘50 Vragen aan Jezelf‘ serie. En dat ga ik dus doen.

De vragen in het boekje zijn opgedeeld in verschillende onderdelen, de eerste heet ‘Het Verleden’. Ondanks dat de titel van ‘t boekje in de context van mijn blog wellicht wat gek staat, wil ik toch de originele naam aanhouden voor deze serie. Het eerste deel heet dus ‘Het verleden’. Ik hoop dat je het leuk vindt om te lezen!

Mijn vroegste herinnering

Dat is even graven hoor. Na lang nadenken kan ik me wel vaag iets herinneren van het soort-van-schooltje waar ik zat voordat ik naar de basisschool ging. Volgens mij heette dat ‘De Notendop’. Ik denk een soort peuterspeelzaal idee. Van de eerste klas van de basisschool kan ik me wel iets meer herinneren. Onder meer de lerares en dat we leerden om te schrijven. Aan elkaar, met van die mooie lussen!

Dit wilde ik als kind het allerliefst worden

Ik ben nooit zo heel ambitieus geweest (nog steeds niet, een eenvoudig leven is voor mij genoeg) maar kan me wel herinneren dat ik ooit de wens heb gehad om kapster te worden. Wat volgens mij veel kleine meisjes wel willen.

Het idee om kapster te worden heb ik overigens nooit al te serieus genomen, omdat dat gewoon geen optie is als je slechtziend bent, zoals ik. Toch vind ik het nog altijd een bepaalde charme hebben en vind het stiekem heel erg leuk dat ik af en toe Sven zijn haar mag doen. En dat ziet er dan ook echt netjes uit!

Schaar illustratie

Dit miste ik het meest in mijn kindertijd

Het gevoel goed genoeg te zijn zoals ik was.

Dit woord omschrijft mijn kindertijd het beste

Het eerste woord wat in me opkomt, is toch wel ‘moeilijk’. Niet dat mijn jeugd alleen uit ellende bestond, maar de balans helde doorgaans over naar de verkeerde kant.

Deze posters hingen in mijn kamer tijdens mijn jeugd

Ik was fan van Michael Jackson en sinds het uitkomen van de film Dirty Dancing ook van acteur Patrick Swayze. Verder had ik volgens mij ook posters van paarden. Ik had sowieso een hele collectie paardenbeeldjes. Ik was geen typisch meisje-meisje, maar wel een echt paardenmeisje!

Eerste vriendje

Gijsbert heette hij. En dat was in de eerste klas van de lagere school, dus of je dan echt van ‘vriendje’ kunt spreken weet ik niet, maar het was wel schattig. Vele jaren later kwam ik hem een keer tegen in Den Bosch. Leuke vent geworden.

Eerste buitenlandse vakantie

Weet ik eigenlijk niet zo goed. Wij gingen sowieso elk jaar wel op vakantie en ik dacht me te herinneren dat m’n moeder ‘t een keer heeft gehad over Roemenië, dat dit m’n eerste vakantie naar het buitenland was. Maar ik weet het dus niet zeker. Heb er ook geen herinneringen aan.

Oude schoolfoto
Ik ben degene met het gestreepte bloesje en bril

Eerste school

Basisschool ‘De Zaaier’ in Andel. De school bestaat nog steeds. Overigens heb ik daar maar een jaar of drie gezeten, omdat ik vanaf de vierde klas naar speciaal onderwijs moest vanwege mijn visuele beperking.

Het ging eigenlijk hartstikke goed op school, maar de directie vond dat een kind met een beperking te veel tijd en aandacht nodig had, dus moesten mijn ouders op zoek naar iets anders. Vanaf dat moment werd mijn leven er niet leuker op en veranderde ik van een vrolijk kind met vrienden bij de vleet, naar een in zichzelf gekeerd meisje.

Eerste juf/meester

De voornaam weet ik niet meer, maar ze heette ‘Van Wijk’ met haar achternaam. Zie haar nog zo voor me. Mijn moeder komt haar af en toe nog weleens tegen en ik heb haar zelf ook ooit nog eens gezien toen ik al lang en breed volwassen was.

Eerste alcoholische drankje

Dat moet Shandy geweest zijn. Al weet ik niet zeker of daar nu wel iets van alcohol in zit of helemaal niet. Verder dronk ik voor zover ik weet geen alcohol. In de periode dat ik uit begon te gaan, hield ik ‘t bij frisdrank. Ik had er ook gewoon geen behoefte aan, nog altijd niet. Ik drink maar heel af en toe.

Wanneer deed je voor het laatst iets voor het eerst?

Wat dat met het verleden te maken heeft, weet ik niet, maar het eerste wat me te binnen schiet, is de vang lichten op een molen. De eerste keer dat ik dat deed, was op 1 oktober 2022. Dat had ik nooit eerder gedaan. Sindsdien nog wel een paar keer en als ik eenmaal echt de opleiding tot Vrijwillig Molenaar ga doen zal dat nog veel vaker gebeuren, maar die keer was voor mij echt speciaal!