Ik ben normaal al geen vroege vogel, maar sinds ik depressief werd al helemaal niet meer omdat het eerste deel van de dag nog steeds het meest lastig is doorgaans. En ik slaap daarnaast nu eenmaal graag, zeker in deze tijd van het jaar.

Toch stond ik gisteren om kwart over negen al bij HEMA binnen en dat had alles te maken met een nieuwe limited edition canvastas die je met een voucher van 25 punten gratis kon ophalen. En als doorgewinterde HEMA-fan, moest ik die natuurlijk ook hebben en wilde niet naast het net vissen. Dus dan maar vroeg op pad!

Nog voor ik de deur uit stapte, had ik al gezien dat het knap mistig was en besloot ik dat als ik er de energie voor had, ik mijn ommetje naar de HEMA misschien nog wilde uitbreiden met een rondje om wat foto’s te maken. Dat heb ik inderdaad ook gedaan, zij het niet al te ver, want de laatste dagen ben ik ook weer heel erg moe en slaap ik ook vrijwel elke middag wel een paar uur, ondanks een goede nachtrust.

Onderweg dus inderdaad enkele foto’s gemaakt. De meeste rond de Lingehaven en ook een aantal van molen Nooit Volmaakt, waarbij ik het jammer vond dat de mist te dicht was om de molen vanaf de kant van het Paardenwater goed te kunnen zien, maar het effect van de mist juist redelijk verdween zodra ik dicht bij de molen was. Dus koos ik, om het niet een al te saaie foto te maken, voor een kikkerperspectief waarvan ik het resultaat best leuk vind. Weer eens wat anders!

De kleuren van de omgeving vind ik bij mist altijd nogal grauw worden en ik kies dan ook al snel voor iets van een zwart-wit of sepia setting. Omdat kleur op zo’n moment geen toegevoegde waarde heeft (vind ik) en het effect van mist op de één of andere manier sterker lijkt, wanneer de foto monochroom is.

Ik had overigens nog wel meer foto’s gemaakt dan deze vier, maar ik vond deze zelf het meest de moeite waard om met je te delen. Mist blijft toch iets bijzonders, vind ik! Welke foto vind jij het mooist?