In het weekoverzicht van gister deed ik wat geheimzinnig over een paar joekels van dozen en dan dus met name over de inhoud daarvan. Omdat ik het nog even een verrassing wilde houden en dus gepland had er een artikel aan te wijden. Want in die enorme dozen, zaten dus mijn nieuwe eethoekstoelen!

In 2019 kreeg ik voor mijn verjaardag een nieuwe eettafel van steigerhout. Hand gemaakt door de man van een jeugdvriendin van m’n moeder. Die tafel vind ik nog altijd helemaal geweldig, maar de stoelen die ik al heb sinds ik hier woon (een jaartje of twintig inmiddels), vond ik er van meet af aan niet bij passen. Maar hé, ze waren nog prima en meubels kosten veel geld, dus ik liet het maar zo.

Maar naarmate er meer jaren verstreken, werden de stoelen toch ook wat minder en toen ik onlangs bij Sander was en daar precies het soort stoeltje aan zijn eettafel zag wat ik in m’n hoofd zat, besloot ik toch eens op zoek te gaan. De stoelen die hij had waren van Jysk en bleken niet alleen nog steeds in het assortiment te zitten, maar ook met enige regelmaat met korting te worden verkocht.

Een week of twee geleden waren ze ook weer leuk afgeprijsd (van € 69,99 voor € 40) en ik besloot nu m’n slag te slaan. Bezorgen kon gelukkig ook en was zelfs goedkoper dan het versturen van een pakketje! De winkel zit overigens redelijk dicht bij mijn huis, maar iets als meubels vervoeren is met een mountainbike en een klein fietskarretje toch best een lastige opgave. Dus liet ik de boel voor € 6,50 mooi thuisbezorgen.

Afgelopen dinsdag werden de twee enorme dozen die je dus in het weekoverzicht al kon zien bezorgd en donderdag heb ik de stoelen samen met mijn moeder in elkaar gezet. Ik had het achteraf gezien ook prima in m’n eentje gekund, want het was echt niet meer dan het onderstel met een paar schroeven in de onderkant van de zitting jassen. Maar mijn moeder zou sowieso die dag al langskomen en zo samen was het nog sneller voor elkaar dan in m’n eentje. En gezelliger ook!

Ondanks dat het natuurlijk altijd even afwachten is of iets in het echt ook mooi staat, was dat meteen het geval. Wat zowel mij als mijn moeder meteen opviel, was dat het leek alsof de stoelen er al jaren staan. Het voelde meteen heel gewoon op de één of andere manier en dat is een goed teken. De stoelen zitten ook lekker en ik vind het geheel met die stoere steigerhouten tafel echt geweldig mooi!