Vandaag weer een nieuwe ‘editie’ van de ‘Burn after writing’ serie, met dit keer een aantal favorieten. Grappig is (vind ik zelf tenminste ) dat ik vóór ik aan deze artikelen begin, zelf ook niet eens weet welke vragen ik voorgeschoteld krijg. Ik pak het boek erbij zodra ik begin met schrijven en dan zie ik het vanzelf wel.

Top 5 bands

Ik hou echt van heel veel verschillende soorten muziek en vind ook heel veel bands goed, ik noem nu gewoon maar de eerste vijf die in me opkomen, ook niet per se in volgorde van waardering, maar gewoon random. Het wisselt bij mij ook nogal eens naar wat voor stijl muziek ik een bepaalde periode luister. Maar onderstaande bands blijven sowieso een all time favoriet!

 • Take That
 • U2
 • Kane (blij dat ze weer ‘terug’ zijn)
 • The Beatles
 • Queen
Top 5 songs

Lastig! Ik roep altijd dat ‘Music’ van John Miles mijn favoriete nummer ooit is, dus die komt zéker in dit lijstje, maar iets als favoriete liedjes vind ik toch altijd lastig omdat ‘t voor mijn gevoel appels met peren vergelijken is. Het zijn ook wel een beetje cliché songs die ik heb gekozen volgens mij. :-)

Top 5 steden

Ik ben niet zo heel reislustig, maar voorheen kwam ik nog weleens verder van huis dan een straal van pakweg 20 kilometer, ik zal proberen een lijstje te maken!

 • Den Bosch
  De stad waar ik ben geboren (maar niet getogen), heeft nog altijd een plekje in m’n hart.
 • Barcelona
  Nog nooit geweest, maar zou er dolgraag eens heen willen, dus toch in dit lijstje!
 • Heusden
  Blijft een geweldig leuk stadje, jammer dat ik er bijna nooit meer kom.
 • Zaltbommel
  Ook al lang niet meer geweest, maar vind ‘t een heerlijke plek!
 • Utrecht
  Toen ik in Zeist op school zat, kwam ik er vaak, nu nooit meer maar vind ‘t wel wat hebben!
Top 5 films

Ook daar weet ik er maar één van. Ik heb al heel wat films gezien, maar het gebeurt niet vaak dat er één echt favoriet is. Degene die dat wel is, is meteen ook een soort van guilty pleasure, maar het wordt lastig te bedenken welke vier dan nog meer echt favoriet zijn!

Top 5 bijzondere ervaringen
 • Ballonvaren
 • Bij zonsondergang op een molen staan
 • Snorkelen tussen tropische vissen
 • Een motorrit met honderden motoren
 • Barista workshop

Top 5 plaatsen op aarde
 • Mijn huis
  Ook al woon ik niet per se in een stad waar ik echt van houd, maar mijn huis is toch mijn stekkie.
 • Scandinavië
  Ben er alleen als kind geweest, maar heeft wel een onuitwisbare indruk gemaakt.
 • De Malediven
  Hetzelfde verhaal als bij de locatie hierboven.
 • Molens!
  Geen uitleg nodig, toch?
 • De HEMA
  Ultieme guilty pleasure!
Top 5 ‘gewone’ mensen
 • Mijn moeder
 • Sven
 • Sander
 • Ron (m’n maatje uit het Westland)
 • Yvonne van ‘De Buurvrouw’ en ‘De Buurman’
Top 5 beroemdheden
 • Gary Barlow
 • Tom Hanks
 • Miss Montreal
 • Chris Pine
 • Chantal Janzen

Dit keer was het vooral een opsomming van lijstjes, of een lijstje met opsommingen. Nog best lastig eigenlijk om zo één-twee-drie met wat favorieten op de proppen te komen, maar het is gelukt! Wat is één van jouw meest bijzondere ervaringen?