De afgelopen maanden hield ik met enige regelmaat een boekje bij, waarin ik dingen opschreef waar ik dankbaar voor was. Later werd het vooral een lijstje van dingen die ik had gedaan die dag, omdat, zeker in het begin, zelfs iets als de folders van de mat oprapen al een hele prestatie was, hoe stom het ook klinkt.

Inmiddels merk ik dat ik het boekje een beetje ben vergeten, wat enerzijds een goed teken is, omdat dat betekent dat veel dingen weer meer ‘gewoon’ zijn geworden, aan de andere kant is het ook jammer, omdat ik het altijd belangrijk vind om stil te staan bij dingen die net dat beetje extra bijzonder zijn, extra leuk, whatever.

De laatste Glimlachmomentjes dateert van, schrik niet, bijna een jaar geleden, dus wat mij betreft, is het dan onderhand wel tijd voor een nieuwe editie…

Kaartjes

Ik heb de laatste weken behoorlijk wat kaartjes gepost en ‘t is nog niet eens kerst. Ik vind het gewoon fijn om iemand een kaartje te sturen. Gewoon zomaar of vanwege een speciale reden. Geeft me een goed gevoel!

Lekker eten

Mijn moeder was gister hier en bracht ‘t één en ander aan etenswaren mee. Drie stukken kaas van de kaasboer, vijf potjes met stoofperen gemaakt door een vriendin van haar, zakje kruidbollen, zelfgebakken koekjes met meel van de molen van Sven, een bakje pompoenstamppot die ze zelf had gekookt en nog drie oliebollen.

Doe voorzichtig!

Toen ik op die dag dat storm Ciarán over het land raasde even bij Hema was om iets te ruilen, zei het meisje wat me hielp bij de servicebalie zoiets van ‘Doe voorzichtig’ toen ik weer weg ging. Vond ik zo lief!

Cadeautje

Behalve dat ik het leuk vind om kaartjes te sturen, geef ik soms ook iemand zomaar iets, een aardigheidje, vind ik ook leuk, ondanks dat ik echt niet zo’n dikke portemonnee heb. Zo scoorde ik vandaag bij kringloopwinkel Het Goed een gloednieuwe Ajax-muts voor Sander, die ik op weg naar huis bij hem in de brievenbus heb gestopt. Voor mezelf kocht ik een leuke beanie en een vissershoedje.

Postcodekorting

Van m’n moeder én van een vriendin van haar, kreeg ik zo’n postcodeloterij kaart waarmee je voor € 12,50 boodschappen kunt doen (geselecteerde producten) bij AH. Dat is toch voor een leuk bedrag bij elkaar!

Pumpkin spice

Als je mijn blog al wat langer volgt, zal je vast opgemerkt hebben dat ik nogal fan ben van pumpkin spice koffie. Ik ontdekte dat ze van Stegeman ook potjes hebben met kant-en-klaar pompoenkruiden en daar maak ik, in combinatie met kaneel en caramelsiroop, echt de meest heerlijke koffie mee thuis!

Weggeefhoek

In een week tijd heb ik via de weggeefhoek op Facebook twee tassen, een jack en een leuk blik voor ontbijtkoek gescoord, allemaal gratis, dus. Zelf zet ik daar ook regelmatig spullen op die nog goed zijn, maar die ik zelf niet meer kan gebruiken. Of ik breng het naar de Geefwinkel hier in de stad.

Foto van de week

Ik stuur eigenlijk nooit meer foto’s in voor het weer, maar op aanraden van één van mijn Facebookvrienden, heb ik dat onlangs wel gedaan met de foto van molen ‘De Hoop’ die ik maakte op de dag van de storm. Ik heb de foto niet op tv gezien, maar hij werd wel genomineerd voor ‘foto van de week‘!

Leuke kat

Ik heb zelf natuurlijk een leuke kat, maar vind andere katten ook leuk. Zo gebeurt het sinds kort soms dat een buurkat vanaf de galerij naar me staat te miauwen als ik even weg ga met de fiets. Leuk beest.

Een paar straten verderop zit ook een kat die ik vaak zie. Hij (of zij) herkent me en begint soms al vanaf de overkant van de straat naar me te gillen voor een aai over zijn bol.

Kaarsjes

In herfst en winter vind ik ‘t leuk om kaarsjes te branden. Zeker sinds ik weer iets beter in m’n vel zit gemiddeld genomen. De restjes kaarsvet breng ik inmiddels bij Joey, van wie ik onlangs zelf gemaakte kaarsen in de vorm van een kattenkop en kattenpootje kreeg.

Gratis lekkernij

Onlangs bestelde ik weer eens een Turkse pizza en kreeg daar tot mijn verbazing een gratis bakje baklava bij. Schijnbaar krijg je dat standaard gratis als je via hun eigen site bestelt (wat ik nooit deed), maar ze hadden er nu alsnog één bij gedaan. Superlekker! Volgende keer maar via die site bestellen!

Feestverlichting

Ik heb nooit zoveel met de decembermaand, maar vind de feestverlichting in de stad toch altijd wel mooi en gezellig ogen en heb er inmiddels ook al wat foto’s van gemaakt.

Crompouce

Ik wilde die crompouce-hype zelf ook wel eens proberen en slaagde op de kermis. Wel vreselijk duur, maar ook vreselijk lekker!

Wat was jouw meest favoriete moment van de afgelopen tijd?