Nadat ik vorige maand weer eens een overzichtje met wat leuke en handige links met je deelde en de vormgeving van deze posts ook heb veranderd naar een stijl die ik er in elk geval zelf best leuk en aantrekkelijk uit vind zien, krijg je deze maand (nét op de valreep voor december) weer wat linkjes voorgeschoteld.

Gratis!

McDonald’s December Deals

De tijd van het jaar is weer aangebroken van de adventskalenders. McDonald’s heeft er ook één (in de app) en ze gaan direct van start met een deal waarbij je gratis foute kerststokken kunt scoren. Die ga ik zéker halen, supergrappig!

Er is er één jarig!

Geen advent, wel verjaardag. Op deze pagina krijg je een overzichtje voorgeschoteld van alle winkels waar je een gratis product kunt krijgen als je jarig bent. Extra feest!

NS Wintercity

De NS heeft al jaren haar eigen adventskalender in de vorm van de altijd mooi vormgegeven NS Wintercity waarbij je kunt rekenen op kortingen, extraatjes en andere leuke dingen.

Invlatie

Melkunie haakt op ludieke wijze in op de inflatie en krimpflatie waar veel producten aan onderhevig zijn. Koop een pak vla, upload de kassabon ervan en krijg je aankoopbedrag terug op je rekening.

Mind

Depressie als persoonlijke groei

Ik kwam een interessant artikel tegen op deze website, waarom een depressie ook een periode van persoonlijke groei is, ik herken daar ook echt wel dingen in.

Humor helpt

Volgens dit artikel (ook al van Psychologie Magazine), kan het helpen om met humor naar je nare gedachten te kijken, misschien eens uitproberen!

Handig

Lekker warm bed

Ik kan dus absoluut niet zonder mijn elektrische deken, maar mocht je die niet hebben en wel een hekel hebben aan een koud bed, is dit misschien een tip! Wel voorzichtig doen overigens!

Multifunctioneel folie

Iedereen heeft wel een rol aluminiumfolie in huis, maar wist je dat je dat voor nog veel meer doelen in kunt zetten dan het afdekken van je kliekjes? Lees het hier!

Minder energie voor je koelkast

Koelkasten zijn ongemerkt vaak toch wel grote energieslurpers (zeker als je een oude hebt) maar zonder kun je niet. Hier wat tips om het verbruik in te perken.

Bespaar geld op je gasverbruik

Volgens deze website kun je tot wel 200 euro besparen op je gasverbruik. Klinkt haast te mooi om waar te zijn, desondanks wel de moeite waard om even te lezen!

Tech tips

Stapelen maar!

Ik ben zelf al jaren fervent gebruiker van Google Foto’s en vind het ook leuk als er nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd.

Vanaf nu kun je een functie aanzetten om vergelijkbare foto’s te stapelen,. Dat kan best handig zijn als je veel foto’s maakt, maar niet echt van het uitzoeken en ordenen bent.

Instagram stickers

Sinds kort kun je met binnen Instagram je eigen stickers maken voor in je Stories. De gekozen afbeelding wordt uitgeknipt zodat deze een transparante achtergrond heeft en kun je vervolgens in je Stories gebruiken.

Zet die wekker uit!

Een ‘lifehack’ waarmee je elke iPhone-wekker op afstand uit kunt zetten. Heb je wel het telefoonnummer nodig van de persoon van wie het toestel is. :-)

Eten

Stroopwafel kwarkcake

Ik kom best vaak lekkere recepten tegen online, maar maak er zelf vrijwel nooit iets van. Ik ben gewoon niet zo’n keukenprinses. Maar deel dit recept wel graag met jou!

Rijp of niet?

Van een appeltje of banaan weten we wel wanneer ‘t rijp is, maar van bijvoorbeeld wat meer exotische fruitsoorten is dat soms lastig te bepalen. Hier een overzicht.

Bruinbrood wel echt bruin?

Niet alles is wat het lijkt en zo is dat ook met brood, want bruinbrood is dus niet altijd bruin maar kan door bepaalde toevoegingen stiekem gewoon witbrood zijn met een kleurtje. Bij ambachtelijk brood hoef je hier niet bang voor te zijn, maar fabrieksbrood is vaak iets van een andere orde.

Airfryer appeltaart

En ik altijd maar denken dat zo’n ding vooral bedoeld is voor het bakken van friet en snacks. Je kunt er zelfs taart in maken!