De eerste week van 2024 is inmiddels achter de rug. Ik ben blij dat de feestdagen er weer op zitten en dat alles weer een beetje normaal is geworden. De afgelopen week was voor mij qua stemming/gevoel vrij wisselend, maar ik heb desondanks wel ‘t één en ander gedaan en ook weer de nodige foto’s gemaakt die ik je graag laat zien.

maandag 1 januari

Nieuwjaarsdag. Niet zoveel bijzonders gedaan, ik had sowieso een erg slechte nacht gehad en daardoor overdag veel plat gelegen. Wel een rondje gelopen en onderweg wat foto’s gemaakt van het hoge water en de molen. Thuis zette ik Chaya op de foto, die prinsheerlijk bij me op bed lag.

dinsdag 2 januari

Weinig buiten geweest, maar wel thuis druk in de weer. Onder meer met het opruimen van de kerstspullen en het reorganiseren van de stellingkast in de berging. Ook dronk ik m’n eerste HEMA-bakkie van het jaar, zette ik Chaya op de foto en had ik ‘s avonds echt even tijd nodig om uit te puffen van alles wat ik had gedaan. Ik word nog steeds erg snel moe, wat ik erg vervelend vind.

woensdag 3 januari

Woensdag was geen beste dag, veel op de bank gelegen ook. Wel even naar buiten geweest voor een boodschapje en zoals je in deze post al kon lezen, werd ‘s avonds de standaard voor de nieuwe monitor gebracht en geïnstalleerd en is dat inmiddels ook afgerond en kan van mijn lijstje.

donderdag 4 januari

Verschillende keren op pad geweest voor een paar boodschapjes, medicijnen halen bij de apotheek en eind van de middag had ik opeens vreselijk veel zin in friet en ben ik dat ook nog gaan halen. Ook nog een rondje gewandeld trouwens waarbij ik, op de laatste na, alle foto’s maakte. Die kat kwam ik onderweg ergens tegen.

vrijdag 5 januari

Onverwachts met de pont naar Woudrichem overgestoken, nadat m’n moeder vroeg of ik het leuk vond om bij Gewoon Ploon een bakkie te drinken. De foto van ‘t harnas maakte ik op de pont en de tweede bij aankomst in Woudrichem. De winterkoffie die we kozen was erg lekker en thuis bakte ik pannenkoeken met pannenkoekmix van de molen in Veen en had zelfs nog genoeg voor de volgende dag.

zaterdag 6 januari

Een dag eerder had ik voor m’n moeder en voor mezelf een mooie hyacint gekocht. Ik vind dat mooie plantjes, maar moet met Chaya erg oppassen want als ik er even geen erg in heb, vreet ze ‘t zo kapot. En dan ernaast gaan zitten van “Ja, maar ik doe toch niets!” als ze doorheeft dat ik haar in de gaten houd. Boef!

Chaya en mijn hyacint

zondag 7 januari

Begin van de middag rondje gewandeld met de hoop op de molen te kunnen kijken, maar die draaide niet en de deur was dicht. Toch wel een aantal leuke foto’s kunnen maken. Thuis opwarmen met een kop koffie. Verder weer een foto van Chaya, puin ruimen in de slaapkamer, bed verschonen en ‘s avonds een biefstukje wat ik eerder die middag afgeprijsd had kunnen scoren bij de Spar. Lekker!