Ergens voelt het een beetje gek om op 2 januari nog te schrijven over 2023, maar het weekoverzicht is niet voor niets een terugblik en na het jaaroverzicht wat ik afgelopen zondag publiceerde en gister mijn nieuwjaarswens, is het dan toch echt ook nog tijd voor een terugblik op de afgelopen week.

De week waarin beide kerstdagen én oudejaarsdag vielen, het water hoog stond en ik me na een flinke terugval heel voorzichtig weer iets beter ging voelen in de loop van de week. Veel lees- en kijkplezier.

maandag 25 december

Maandag ben ik de hele dag niet van huis geweest, ik voelde me sowieso erg slecht en heb ook lang in bed gelegen. Eind van de middag kwamen Sven en Gerard even op bezoek wat ik fijn vond. Dat was ook de eerste keer dat Chaya kennismaakte met een hondje en dat ging prima. ‘s Avonds heb ik ook niet veel anders gedaan dan op de bank hangen en ik maakte warme choco met slagroom, waar ik misselijk van werd.

dinsdag 26 december

Dinsdagmiddag kwam m’n moeder aanzetten met een complete high tea, waar ik dus niets van wist. Ik wist wel dat ze iets voor bij de koffie of thee mee zou nemen, maar dit was wel iets van een heel andere orde! Ondanks dat ik me ook toen niet veel beter voelde dan de dag ervoor, wel kunnen genieten van al het lekkers.

woensdag 27 december

Woensdag even de stad in geweest voor een boodschapje en mezelf mijn favoriete bakkie koffie bij de HEMA gegund, al had ik niet echt rust om op m’n gemak te zitten. ‘s Avonds at ik een restant tomatensoep die ik een paar dagen eerder al had gekookt met wat crème fraiche erdoor en de overgebleven miniworstenbroodjes van de high tea van de dag ervoor. Prima combi!

donderdag 28 december

Naar GAMMA geweest voor nieuwe wieltjes onder een kastje en op de terugweg een rondje Buiten de Waterpoort gefietst om foto’s te maken van het hoge water. Verder bracht ik het schoteltje van de buurvrouw wat ze met kerst vol lekkers had gebracht terug, met een zelfgemaakt kaartje er bij. Tot slot Chaya in een doosje (paste net) en mijn diner bestaande uit een gehaktbal van Sven, pofaardappel en stoofpeertjes.

vrijdag 29 december

Best een drukke dag gehad. Begin van de middag rondje gelopen om wat foto’s van het hoge water te maken en sinds heel lange tijd ook weer eens op de stelling van molen ‘De Hoop’ geweest, wat een mooi uitzicht gaf met al dat water. Later nog op de fiets weg voor een paar boodschappen in en rond het Piazza Center en om een pakketje op te halen.

zaterdag 30 december

Een wandelingetje gemaakt in de hoop dat nare gevoel te verminderen en ondanks dat ‘t niet echt hielp, wel thuis gekomen met best mooie foto’s. Nu ik inmiddels een nieuwe monitor heb (moet alleen een andere voet onder), werkt dat ook meteen een stuk fijner met fotobewerking! De kleuren zijn heel mooi en accuraat. Op weg naar huis spotte ik een mooie witte Porsche 911 cabrio. Die moest ook even op de foto.

zondag 31 december

Oudejaarsdag was helaas weer een slechte dag en vooral de avond en nacht waren heel zwaar. Lichtpuntje van deze dag was wel dat Sven een paar uur hier is geweest wat erg fijn was. Hij had ook nog bij m’n moeder een lamp opgehaald die ze voor me bij de kringloop op de kop had getikt. Ondanks dat het idee was dat deze bij de tafel zou komen te staan, is ie daar veel te druk en staat ie nu op een heel andere plek.

Nieuwe lamp