Voor iemand die lange tijd een ontzettende hekel aan pastelkleurtjes en dan met name aan roze heeft gehad, ben ik daar toch aardig op teruggekomen. De laatste jaren vind ik ze namelijk echt leuk en dan vooral lila en roze. En soms krijg je dan zomaar opeens een idee wat je niet loslaat, namelijk: pastelkleurtjes in mijn haar!

Een week of wat geleden kwam ik deze foto tegen die ik op Twitter postte met het commentaar dat ik zoiets écht wel zou willen, maar ik wist niet of de kapper waar ik altijd kom zoiets kon en of het ook niet enorm duur zou zijn.

Toen ik een paar weken terug bij de kapper was om m’n uitgroei bij te laten werken en de boel bij te punten, heb ik het toch eens voorgelegd, want het idee liet me niet los. De kosten bleken mee te vallen en dit soort kleurtjes verven kon dus inderdaad ook. Ik heb er vervolgens een nachtje over geslapen en daarna toch een afspraak gemaakt voor de week erop, vorige week maandag werd dat, 12 februari.

Selfie met gekleurd haar

Ik vond ‘t overigens wel een beetje spannend, want ik heb mijn haar eigenlijk nooit anders laten kleuren dan een lichtere versie van mijn eigen haarkleur en in een ver verleden een keer pikzwart, maar dit was toch weer wat anders. Het was overigens vrij snel gebeurd en hoefde maar 20 minuten in te trekken.

Vervolgens kon ik dus weer naar huis met kleurtjes in m’n haar. Lichtroze, lichtpaars en lichtblauw. Nou moet ik zeggen dat het resultaat niet gelijk helemaal was waar ik op gehoopt had. de blauwe kleur was erg overheersend, terwijl de roze kleur totaal anders was dan wat ik wilde (beetje zalmroze) wat ik echt niet mooi vond.

Selfie met gekleurd haar

Ik heb m’n haar thuis nog een keer gewassen met een klein flesje anti-roos shampoo wat ik gauw nog even bij de drogist had gehaald (dit werkt altijd goed om kleuringen te vervagen) en daarna de ‘verkeerde’ kleur roze gecamoufleerd met roze haarkrijt. Toen vond ik het al een stuk leuker.

Inmiddels zijn we een week verder, is het gister weer gewassen en merk ik dat de kleuren toch wel erg snel vervagen. Of ik het nog een keer zou doen? Nee, dan toch liever gewoon wat rommelen met haarkrijt want dat is een stuk goedkoper en blijft zitten totdat je het weer wast. Maar ik heb het in elk geval een keer geprobeerd en heb er zelfs diverse complimentjes over gekregen. 🙂

Heb jij weleens een afwijkend kleurtje in je haar gehad?