En toen was het opeens twee weken helemaal stil op mijn blog. Vorig weekend was mentaal gezien best pittig en daarna werd ik snipverkouden en nóg vermoeider dan ik al was, dus kwam er alsnog niks van bloggen terecht. Ik voel me nog steeds verre van lekker, maar twee keer het weekoverzicht overslaan vond ik geen goed plan, dus aan de slag met een terugblik op week vier en week vijf! Veel leesplezier!

week 4

maandag 22 januari

Begin van de middag had ik, zoals inmiddels gebruikelijk, weer therapie, daarna ben ik door gefietst naar het Piazza Center voor een boodschap en omdat het mooi weer was en ik voelde dat ik nog genoeg energie had, ook nog even doorgereden om wat foto’s te maken van de Oostmolen. Thuis maakte ik een lekker bakkie koffie in mijn nieuwe kattenmok die ik onlangs voor maar € 2,49 bij Kruidvat kocht.

dinsdag 23 januari

Thuis bezig geweest met kleding fotograferen voor mijn Vinted pagina. Dat stond al even op mijn to-do list, maar kwam er steeds niet van, onder andere door gebrek aan goed (dag)licht. Maar het is gelukt. ‘s Avonds had ik geen puf om te koken en maakte een uitsmijter met kaas met een schaaltje appelcompote erbij. Ook lekker!

woensdag 24 januari

Op pad geweest om een Vinted pakketje weg te brengen en in de stad ook nog een paar dingen gehaald die ik moest hebben. Thuis bezig geweest met het inpakken van de cadeautjes voor m’n moeder die zondag jarig was met onder meer een sticker die ik zelf met AI had gemaakt. ‘s Avonds kwam Jumbo mijn boodschappen bezorgen. De laatste keer want mijn gratis ‘Bezorgeloos‘ maand is inmiddels afgelopen.

donderdag 25 januari

Op verjaarsvisite geweest bij m’n moeder. Ze was 28 januari pas jarig, maar omdat ik zaterdagavond iets had en activiteiten die veel energie kosten wat meer wil verdelen, vond ik het fijner om er een dag tussen te hebben. Thuis legde ik de laatste hand aan de cadeautjes terwijl Chaya niet kon kiezen welke kleur mok ze leuker vond.

Op de pont maakte ik een selfie (dat durf ik alleen als er verder niemand is) en bij m’n moeder maakte ik de laatste drie foto’s. Ze vond de cadeautjes leuk gelukkig en ook de happy birthday ballon die ik last minute nog bij HEMA had gescoord.

vrijdag 26 januari

‘s Middags naar Werkendam geweest met de pont, om iets op te halen bij een winkel. Dat duurde allemaal uiteindelijk een stuk langer dan gepland (idee was om ‘even’ snel heen en weer te gaan) dus uiteindelijk zelfs nog koffie gedronken bij Lunchboutique SIS, wat overigens geen straf was, getuige de derde foto. Was wel moe!

zaterdag 27 januari

Eind van de middag weer op pad, ik ging met Sven naar een concert van de fanfare waar hij bij speelt en was nu ook voor het eerst weer in Veen sinds meer dan een half jaar. Over het concert wil ik in een apart artikel iets schrijven, dus daar nu geen foto’s van in het weekoverzicht. De man met het schattige draaiorgeltje spotte ik in de stad, de selfie maakte ik vlak voor vertrek en op de allerlaatste foto zie je Lotje, één van de katten van Sven en ook de grootste deugniet!

zondag 28 januari

Ondanks dat ik me verre van goed voelde, in een spontane opwelling de taxi besteld en alsnog op de verjaardag zelf van m’n moeder naar Andel gegaan. Ben niet zo lang gebleven als donderdag, maar het gaat om het idee. Voor die tijd een bosje bloemen weten te scoren (valt niet mee op zondag) en met AI een leuk ontwerpje gemaakt en die op een kaart geprint. Mission accomplished.

week 5

maandag 29 januari

Naar therapie geweest, maar verder weinig gedaan, op de bank hangen met Chaya die dat wel prima vond zoals je ziet en ‘s avonds aan de gang met het bewerken van de foto’s die ik tijdens het concert zaterdagavond had gemaakt. Werken in Lightroom is trouwens wel een heel stuk fijner met mijn nieuwe breedbeeld scherm!

dinsdag 30 januari

Mentaal gezien ging ik me wat beter voelen, maar vanaf dinsdag was ik opeens snot- en snotverkouden. Alleen even naar Spar en Kruidvat geweest voor een ‘noodpakket’ en verder op de bank gehangen met de kat die dat uiteraard heerlijk vond.

woensdag 31 januari

Ik had ergens een foto gezien van een soort holografisch achtig gekleurd haar en vond dat zo gaaf dat ik het niet uit m’n hoofd kreeg. Nu vond ik nog wat haarkrijt in een kastje terug en ben daarmee aan de slag gegaan.

Dit kun je gewoon uitwassen en het kost geen drol. Had het niet eens zo heel netjes gedaan en de foto is ook niet al te best (zat al in m’n nachtkleding), maar heb de rest van de week met pastelhaar rondgelopen en vind het echt leuk!

Gekleurd haar

donderdag 1 februari

De stad in geweest onder meer om medicijnen op te halen en onderweg de foto van gemaakt de Lingehaven gemaakt. Verder werd mijn nieuwe KPN modem bezorgd. De avond ervoor had ik bericht gekregen dat degene die ik had was verouderd en dat ik een nieuwe aan kon vragen, die dus meteen donderdag al werd bezorgd! Het was zo gebeurd met installeren en alles werkte snel weer. Chaya moest wel even checken of alle kabeltjes wel goed waren aangesloten! :-D

vrijdag 2 februari

Op de fiets om iets op te halen in een andere wijk bij iemand van de weggeefgroep op Facebook (een stel laarzenspanners) en ‘s avonds simpel maar lekker gegeten (gehaktballetjes, aardappelgratin, appelcompote en komkommer). Nog later op de avond kreeg ik opeens last van opruimwoede en heb ik onder andere mijn riante collectie oorbellen eens uitgezocht en veel weggedaan!

zaterdag 3 februari

Ik bedenk me nu dat op bijna alle foto’s die ik van Chaya heb gemaakt deze week, ze op schoot ligt. Hier dus ook weer. Gister heb ik me de hele dag echt beroerd gevoeld, onder meer omdat ik al een paar nachten erg slecht slaap omdat ik erg moet hoesten. Overdag dus ook niet echt veel gedaan en weer veel op de bank. En dat was ook de laatste foto van het hele overzicht!

Chaya