Temu is zo’n beetje het nieuwe AliExpress. Ik ken deze inmiddels razend populaire webshop nu een maandje of wat en ondanks dat ik er in eerste instantie vrij sceptisch over was, heb ik ontdekt dat het eigenlijk best heel goed werkt en je voor weinig geld heel handige, leuke en goede spullen kunt kopen die elders véél duurder zijn.

Wat ik trouwens ook erg tof vind, is dat je nooit verzendkosten betaalt, je de bestelde artikelen doorgaans binnen een dag of tien in huis hebt én je kunt gratis retourneren en op die manier miskopen voorkomen. Ik heb het zelf overigens ook al een paar keer meegemaakt dat ik een retour aanmeldde en het item in kwestie niet terug hoefde te sturen. Kon ik er iemand anders nog blij mee maken!

In de loop der tijd heb ik al enkele bestellingen geplaatst en hier laat ik een aantal van mijn favoriete producten zien, van kiwi-cutter tot tas en van een ringetje wat me aan mijn jeugd doet denken, tot een automatische haarkruller. De genoemde producten heb ik gelinkt, maar omdat de prijzen schommelen, heb ik die nergens bij vermeld.

Fashion

Eigenlijk kun je alles wat je maar kunt bedenken, vinden op Temu, van gekke gadgets tot tuinspullen, huisraad, kleding en accessoires. Kleding zie ik mezelf niet zo erg snel kopen op Temu, maar accessoires zijn altijd leuk!

Zo vind ik dit zachtroze mutsje met kattenoortjes stiekem helemaal geweldig, al zal een ander het misschien wat kinderachtig vinden. De zwarte tas op de tweede foto heb ik al heel veel gebruikt. Het lijkt een rugtasje, maar het is een crossbody bag. Ik heb ‘m inmiddels ook in lila. Niet goed te zien, maar de zilverkleurige sleutelhanger in de vorm van zo’n ballonhondje, komt trouwens ook van Temu.

Accessoires

Het armbandje met ‘Hope’ erop geborduurd, heb ik continue aan sinds ik ‘m heb ontvangen. Ik kwam er ook achter dat ik de bandjes van mijn goedkope smartwatch kan verwisselen en bestelde onder meer deze stalen band voor het astronomische bedrag van vijf euro en een paar cent.

De mood ring op de derde foto vind ik zó leuk. Ik moet er steeds naar kijken. Vroeger had ik ook weleens zoiets. Tot slot telefoonhoesjes voor mijn iPhone. De linkse heb ik er nu op zitten, die heeft een holografisch effect en is een beetje doorschijnend.

Het blauwe hoesje heb ik ook in een mooie zeegroene kleur en de roze heb ik ook in het paars. Die met kattenpootjes vind ik ook zó leuk! Het lijkt een soort nubuck. Tot slot een polsbandje voor aan m’n mobiel, wat al onmisbaar is geworden.

Haar

Een tijdje geleden liet ik mijn haar in drie kleuren verven, maar helaas ging dat er sneller uit dan verwacht. Ik was al jaren bekend met haarkrijt en besloot dit weer ‘ns te gebruiken. Onschadelijk voor je haar en uit te wassen. Omdat ik maar 2 kleurtjes had, besloot ik op Temu te zoeken en ik vond nog wat andere mooie kleuren. Naast de paarse en roze die ik al had, heb ik nu ook nog deze drie.

Verder werd ik, na het zien van diverse lyrische reviews op YouTube, érg nieuwsgierig naar deze automatische haarkruller en besloot ‘m te bestellen. Ik heb er slechts iets meer dan twee tientjes voor betaald en dankzij een prijsaanpassing (bij deze nog een tip: check je (oudere) bestellingen, vaak kun je geld terugkrijgen van artikelen die goedkoper zijn geworden) kreeg ik er nu nog bijna 6 euro van terug!

Ik vind het écht een geweldig apparaat en ben er tevreden over. Ik heb ‘m overigens nog niet heel veel gebruikt, omdat mijn haar de laatste tijd wat poreus is en ik styling met hitte voorlopig ook zoveel mogelijk probeer te beperken.

Handig

Tot slot wat handigheidjes. Het groene ding op de eerste foto is een tool om kiwi’s heel snel en gemakkelijk mee uit de schil te krijgen en meteen in stukjes te snijden. Letterlijk in een handomdraai heb je een ‘ready to eat’ kiwi. Ik heb ‘m al veel gebruikt!

Verder een piepklein mesje in de vorm van een kattenpootje, ideaal om bijvoorbeeld dozen of plastic verpakkingen open te maken. Het ligt bij mij standaard in het mandje op de eettafel en is zodoende altijd binnen handbereik. Al veel gebruikt ook!

Verder nog een mooi én handig pillendoosje. Ik wil eigenlijk altijd paracetamol bij me hebben en meestal blijk ik dan toch zonder te zitten. Daar is zo’n doosje handig voor. Er zitten drie vakjes in en ik heb er ook nog een oxazepam in zitten (voor het geval dat) en wat Voltaren K pijnstillers, die ik gebruik bij rugklachten.

Last but not least een ‘trekkertje‘ om pilletjes van stoffen te krijgen, al schijnt het ook goed te werken om haren van de kat of hond van stoffen meubels te halen. Daar heb ik ‘t zelf niet voor nodig, omdat ik geen meubels met stoffen bekleding heb.

Als laatste een gadget waar vooral de kat héél blij mee is, namelijk een laserlampje. Ik had al zoiets, maar dat lampje was niet zo sterk en voor mij daardoor lastig te zien. En er gingen batterijen in. Deze laad je op via USB en kan zelfs figuurtjes laten zien. Ze is er gek op! Helaas kan ik geen linkje delen, omdat ie niet meer te koop is, dit lampje is overigens wel vergelijkbaar.

Lampje voor de kat