Het is inmiddels al bijna een maand geleden, toch wilde ik nog eventjes terugblikken op 17 februari, toen ik bij uitzondering weer eens verder van huis was dan de straten van de binnenstad van Gorinchem. Namelijk in Almkerk, in het Duyls Bos.

Mijn moeder is daar al enige jaren vrijwilliger en zo af en toe kom ik ook even kijken. Inmiddels was dat alweer enige tijd geleden, maar toen er in het weekend van 17 en 18 februari sneeuwklokjesweekend was, wilde ik die mooie tere witte bloemetjes ook zelf wel even komen bekijken en vastleggen.

Hier in Gorkum groeien die natuurlijk ook wel, maar bij lange na niet zo veel als daar en dat levert dan toch bijzondere plaatjes op! Het weer was ook niet onaardig ook al liet de zon zich pas zien tegen de tijd dat ik naar huis ging, maar het was sowieso een mooie oefening om weer eens een poosje wat verder van huis te gaan. Op de één of andere manier vind ik dat nog steeds wat moeilijk.

Ik ben er al met al toch al gauw een uurtje of vier geweest en ben tussendoor zelfs nog naar de Noordeveldse molen gelopen, die zo’n anderhalve kilometer verderop staat. Ook die had ik al geruime tijd niet meer in ‘t echt gezien en omdat ik nu vlakbij was, moest die er ook aan geloven. Ik ben daar niet op of in geweest, maar heb wel wat leuke foto’s kunnen maken in elk geval.

In het Duyls Bos was het best druk met bezoekers die ook naar de sneeuwklokjes kwamen kijken en er was voor iedereen koffie met wat lekkers erbij. Rond half vier werd ik weer opgehaald door de taxi, die rijkelijk laat was. Voordeel daarvan was wel dat ik bij de melktap een stukje verderop een paar flessen lekkere vla heb kunnen scoren. Zo heeft elk nadeel weer zijn voordeel!

Hierboven een collage met wat foto’s van deze dag. Van de molen had ik al een foto gepost in het weekoverzicht van week 7. Wat is jouw favoriete voorjaarsbloem?