Ongelofelijk dat vandaag alweer de laatste dag is van maart. En dat niet alleen, het is ook de eerste dag van het Paasfeest. Ondanks dat ik er in religieuze zin niet echt iets mee doe, is het wel een soort traditie om met m’n moeder te eten tijdens één van de Paasdagen. Meestal iets van brunch of, zoals bij onze familie een traditie was: ‘slaai mee aaier’, oftewel sla met eieren.

Dit jaar wordt dat dus een brunch en morgen, op maandag. Dat vooral om praktische redenen omdat de Merwedebrug dit weekend is afgesloten dus m’n moeder niet naar mij toe kan komen en de veerdienst de zomerdienstregeling nog niet vaart, dus ik ook niet op zondag kan overvaren. Maar morgen is ook prima.

Mijn eerste Paasdag wordt dus niet zoveel anders dan andere zondagen, sowieso voel ik me niet zo lekker, dus is het in die zin wel fijn dat ik niet op pad hoef. Lekker op de bank met een dekentje en de kat, wat rommelen op de computer, misschien nog een wandelingetje, ik zie wel.

Hierboven een zestal Paas-plaatjes die ik de afgelopen tijd met AI heb gemaakt, van een chocolade paasei tot een paashaas in Delfts blauw. Deze eitjes (niet per se voor Pasen, maar past er wel bij), vind ik trouwens ook heel leuk gelukt en ik heb ook meer ‘paasmolen‘ afbeeldingen gemaakt die ook erg leuk zijn geworden!

Fijne Pasen!