Je zag ‘m al voorbij komen in het weekoverzicht van de afgelopen twee weken, maar ik vond ‘t eigenlijk ook wel leuk om er even een apart berichtje aan te wijden. Gewoon omdat ‘t zo ontzettend bijzonder is en ik er zo blij mee ben!

Ik denk dat de meeste mensen het fenomeen ‘happy stones’ inmiddels wel kennen. Beschilderde keien die her en der achtergelaten worden, zodat mensen ze kunnen vinden. Om mee te nemen naar huis, of om uiteindelijk zelf weer ergens anders te leggen of de volgende voorbijganger ook een blik op het steentje te gunnen. Iets leuks om een glimlacht op het gezicht te brengen en een uiting van creativiteit.

Zelf heb ik ook weleens een halfslachtige poging gedaan, maar voor mij was het te priegelig om echt iets moois te kunnen maken op zo’n steen en had er ook ‘t geduld niet voor. Marion, die ik al heel wat jaren ken, is heel actief met het maken van happy stones en ze maakt echt de meest waanzinnige creaties! Dit is niet meer een kwestie van gewoon een leuk plaatje kwasten, maar echte kunst!

Toen ze een tijdje geleden een foto stuurde van een steen met molen ‘De Hoop’ hier in Gorinchem erop geschilderd, was ik gelijk enthousiast, zo gaaf! En helemaal verrast toen ze schreef dat ze die speciaal voor mij had gemaakt, nageschilderd van een foto die ik afgelopen winter zelf heb gemaakt. Zo bijzonder!

Een paar dagen later viel er inderdaad iets met een plof op de deurmat en dat was dus de steen. Hij is echt prachtig en wát een priegelwerk! Ik had al snel een mooi plekje voor ‘m gevonden op de eettafel. Een ‘hoekje’ wat ik overigens vandaag ook wat leuker heb ingericht, dus nu komt de steen ook nog beter tot zijn recht!

Mocht je meer van de creaties van Marion willen zien, kun je haar pagina MK Happy Stones volgen op Instagram of op Facebook. Ze maakt trouwens ook schitterende foto’s, dus als je meer van fotografie houdt, volg haar dan ook zeker op dit account!