Eind maart schreef ik dit artikel, waarin ik vertelde over mijn ‘kennismaking’ met online webshop Temu en een aantal van mijn favoriete items liet zien. Inmiddels zijn we twee maanden verder en zijn er in de tussentijd nog een aantal pakketjes bij mij bezorgd. En het leek me een leuk idee om weer een aantal favorieten te laten zien!

Custom made

Behalve dat je op Temu eigenlijk alles kunt vinden wat je maar kunt bedenken en zelfs spullen waarvan je het bestaan niet eens kende, is het dus óók mogelijk om dingen te laten maken met bijvoorbeeld eigen foto of tekst, ook daarin lijken de mogelijkheden haast eindeloos.

Ik wilde al best lang een lakzegelstempel met eigen ontwerp en die heb ik daar dus besteld voor rond de 5 euro! Verder stickers voor m’n Vinted pakketjes én een klein kussentje met een afdruk van en in de vorm van Bas. Dit is maar een kleintje, maar vond ik leuk om te hebben. Groter kon ook, maar dat werd wel weer een stuk duurder.

Gadgets

Dingen die USB oplaadbaar zijn, vind ik erg handig. Het scheelt batterijen en – als je alleen oplaadbare hebt – uren aan oplaadtijd. Zo kocht ik een aroma diffuser met een gaaf rook-effect die ik al heel veel heb gebruikt. Het effect is gaaf, maar het is ook goed voor de luchtvochtigheid in huis én het ruikt lekker!

Voor het tandenpoetsen kocht ik al sinds jaar en dag Oral B Pulsar tandenborstels, die zijn elektrisch, maar met een batterijtje wat na verloop van tijd leeg gaat. Omdat ik een ‘echte’ elektrische veel te duur vind. Nu heb ik een USB-oplaadbare voor 5 euro (!!) met 3 extra opzetborsteltjes en nieuwe borsteltjes kosten iets van 3 euro per vier.

Verder ben ik ook fan van de USB-oplaadbare sensorlampjes waarvan ik er zes in m’n kast heb zitten en kocht ik een nieuwe BlueTooth dongle. Mijn computer heeft van zichzelf geen Bluetooth en de oude dongle was een veel oudere BT-versie, wat nogal eens problemen gaf met mijn oordopjes. Zéér beperkt bereik en zo.

Gewoon handig

Van die handigheidjes waarvan je niet wist dat je ze nodig had, maar vervolgens niet meer zonder kunt. Die vind ik regelmatig op Temu. 😀 Ik was op zoek naar een nieuw ophangrekje in de badkamer, ter vervanging van het redelijk verroeste metalen ding wat er al jaren hing. Ik vond er één en kan met gemak al mijn haarproducten kwijt! Het draadrekje rechts ernaast, komt trouwens ook van Temu.

Verder kocht ik een aantal langwerpige plastic bakjes met een klapdeksel, om mijn schrijfwaren in op te bergen. Het opbergsysteem wat ik tot nu toe gebruikte, vond ik eigenlijk niet héél erg handig en het nam vooral ook véél plek in beslag.

Dan nog een huisdierenborstel met een extraatje. Met de knop op de bovenkant komt er aan de andere kant een ‘plateautje’ omhoog waarmee je heel gemakkelijk de haren kunt verwijderen zonder gepluk tussen de pinnetjes van de borstel. Chaya is op het moment ook goed in de rui, dus ik gebruik ‘m dagelijks!

Die gekke flubberdingetjes op de vierde foto, zijn siliconen kabelbinders. Ik vind ze zó handig dat ik al een tweede setje heb besteld. Je kunt hiermee gemakkelijk je kabels netjes bij elkaar binden, maar ik heb ook al een aantal andere toepassingen ontdekt waarvoor ze ook heel goed te gebruiken zijn.

Last but not least

Tot slot vier items die niet echt bij elkaar passen qua ‘categorie’, maar waar ik ook erg blij mee ben, dus verdienen ze een plek in dit artikel. Ik heb inmiddels zelfs een aantal keren kleding besteld op Temu. De resultaten lopen heel erg uiteen, soms is iets echt flutkwaliteit en de andere keer verbaast het me in positieve zin.

Ik ben helemaal verknocht aan het zwart met wit geruite vest op de eerste foto. Het is lekker dik en ik vind ‘m echt heel leuk. Verder zocht ik een standaardje om de happy stone die ik een tijdje geleden van Marion kreeg, op te zetten. Na het één en ander uitgeprobeerd te hebben, vond ik deze het mooist!

Zonder meer het grootste item wat ik tot nu toe op Temu heb besteld, is een stuk balkondoek van vijf meter lang bij één meter breed. Dit is ter vervanging van het jute wat tegen de schutting zat en inmiddels bijna volledig was vergaan. Ik vind het een prima oplossing en ook heel betaalbaar!

Last but not least ben ik verliefd op mijn aardbeiensloffen. De sleutelhanger en de aardbeien-speldjes komen trouwens ook van Temu. Evenals de aardbei-pin. De sokken had ik een tijdje terug bij Kruidvat gekocht.