De laatste L&L dateert van een half jaar geleden, dus werd ‘t wel weer tijd voor iets nieuws. Ik ben inmiddels ook voor de derde keer overgestapt naar een andere service om links te verzamelen en te beheren voor deze artikelen, namelijk Raindrop.io. Ik heb daar een tijdje geleden zelfs een artikel over geschreven! Veel klikplezier!

Eten & Drinken

Gevulde eieren met variaties

Gevulde eieren is iets wat ik gek genoeg alleen eet met een verjaardag of een ander feestje, maar ze zijn natuurlijk altijd lekker! Ik heb al jarenlang mijn eigen ‘geheime recept’, maar sta zeker open voor wat inspiratie. En dan komt een pagina als deze goed van pas! Zie jij er wat lekkers tussen staan?

Aardappels uit de magnetron

Van ‘aaier’ naar èrpel! (Dat is Brabants, voor de niet-kenners) Volgens deze pagina kun je aardappelen prima koken in de magnetron en dát wil ik zelf ook eens proberen!

Warme choco

De winter is inmiddels over, maar warme chocolademelk is altijd lekker! Hier een aantal verleidelijke variaties op de ‘gewone’ warme choco!

Fun

Diefduif

Dieren kunnen bést wel brutaal zijn, zo ook deze duif, die even aan het shoppen is bij Jumbo. Duidelijk dol op chocoladebroodjes!

Cat trap game

Leuk spelletje voor wanneer je je verveelt: zorg ervoor dat de kat niet uit het ‘veld’ kan ontsnappen. Lastiger dan ‘t lijkt!

Eindje sturen

Krijg je nooit genoeg van autorijden? Dan word je vast blij van deze site waar je echt eindeloos kan blijven rijden door de bergen. Zelfs als je crasht, kun je gewoon weer verder gaan. Best grappig!

Voice changer

Ook in de categorie totaal nutteloos, wél grappig. Hier kun je je stem (of die van een ander) veranderen in allerlei gekke dingen.

Racen met je vingers

Via typeracer kun je van oefenen met type-snelheid een spelletje maken. Ik vind zelf zoiets ook grappig om te doen, omdat ik erg snel kan typen en het dan leuk is om te zien dat ik ‘t nog niet verleerd ben. :-D

Doolhofje

Wie kent ‘m niet, het ouderwetse doolhof spelletje. Hier een eenvoudige, maar toch ook leuke online versie.

Mieters!

Deels informatief, deels humoristisch is dit lijstje met woorden en uitdrukkingen van vroeger, die nu eigenlijk niet of weinig meer gebruikt worden.

Levende tekening

Via dit linkje kun je een tekening uploaden en die vervolgens animeren, best grappig!

Fotofun

Voeg je foto toe aan een krantenkop, zet je naam op een heteluchtballon of plak jezelf op een munt. Op deze link kun je je foto’s en tekst op creatieve en grappige manieren verwerken zonder Photoshop skills.

Achternamenhumor

Het is altijd grappig als je een slager kent die ‘Bakker’ heet, maar er zijn dus veel meer van dit soort situaties met achternamen die wel heel goed (of juist niet) bij de baan van de desbetreffende persoon passen!

Huis & Tuin

Vuile vaat

Ondanks dat volgens mij de meeste mensen tegenwoordig wel een vaatwasser hebben, was ik zelf nog altijd met de hand af en vind zo’n machine zonde van m’n geld (en ruimte). Maar wat is is nu eigenlijk de juiste volgorde om je vuile vaat te schrobben?

Maak het zelf!

DIY-projectjes vind ik altijd leuk om te zien en neem me dan vaak voor om zoiets zelf ook eens te proberen (wat er meestal niet van komt). Onlangs vond ik dit lijstje met leuke dingen voor in huis die je zelf kunt maken.

Kaarsvet verwijderen

Ondanks dat het lente is, brand ik nog altijd graag een kaarsje (of tien). Maar vervelend is het wel, als je erachter komt dat er kaarsvet op je meubels terecht is gekomen. Hier een aantal tips om kaarsvet van verschillende oppervlakken te verwijderen!

in de was, uit de knoop

Weinig zo irritant als beddengoed wat in de wasmachine (of droger) compleet in de knoop is geraakt. Ik vond een aantal tips om dit te voorkomen. Zelf gebruik ik sinds een tijdje overigens drogerballen, die een hoop voordelen hebben en ook zorgen dat mijn beddengoed minder verstrikt raakt!

Mooi & Gezond

sneller in slaap

Na maandenlang elke nacht tussen 3 en 4 uur pas in slaap te vallen, gaat het eindelijk weer beter en val ik op een meer normale tijd in slaap. Maar mocht je zelf ook (nog) met slaapproblemen kampen, vond ik wat tips voor je om sneller in slaap te vallen!

Haarschade door hitte

We weten allemaal dat je haar (veelvuldig) bewerken met stylingtools, niet zo gezond is. In dit artikel wordt er wat meer uitgelegd over hoe ‘t komt en hoe je ‘t kunt voorkomen, of in elk geval tot een minimum beperken!

Informatief

Wat voor dag is het?

Er zijn heel wat ‘dagen van’ en soms is het grappig om te zien wat voor speciale dag het vandaag is. Vandaag, 8 mei, is bijvoorbeeld de Dag van de Heftruckchauffeur. Dit soort dagen feitjes vind je dus op deze pagina!

Zelf vind ik deze pagina bijvoorbeeld leuk om inspiratie op te doen voor het maken van AI-plaatjes. Iets wat bij de bewuste dag past.

Topo Tijdreis

Ik vond topografie vroeger altijd wel leuk op school, al was ik er niet zo héél goed in. Op deze site kun je bijvoorbeeld je woonplaats vergelijken met hoe die er vroeger uitzag!

Graven in de geschiedenis

Nog meer geschiedenis in de vorm van een enorm archief waar je info kunt zoeken in onder meer oude kranten en tijdschriften.

Tech

Fotocollectie beheren

Zelf heb ik al eens een artikel geschreven over Google Foto’s, maar op deze pagina staat ook een mooie en uitgebreide uitleg over de voordelen hiervan en wat je er allemaal mee kunt. Ik ben al jaren fan! Naar het schijnt, krijgt Google Foto’s binnenkort ook een aantal handige AI functies!

Gratis AI-tools

Met AI kun je natuurlijk heel véél doen, de man in deze YouTube-video heeft een hele verzameling handige AI-tools voor je getest die allemaal gratis te gebruiken zijn!

Whatsapp tips

Wat ik zelf een nadeel vind aan Whatsapp, is dat je foto’s nooit in de beste kwaliteit kunt sturen, vanaf nu kan dat dus wel, met deze handige tip! En er komen nieuwe functies aan om foto’s te bewerken in de app.

Voorkom digitale oplichting

Van foto’s en appen naar oplichting, iets wat helaas veel te veel gebeurt via internet. Ik vond een linkje voor je met een aantal tips om digitale oplichting tegen te gaan.

Haal meer uit het weer

De weerapp op je iPhone staat er standaard op en de meeste mensen kijken er niet verder naar om, dan ‘t instellen van hun woonplaats. Toch kun je met de iOS weerapp, véél meer dan je misschien denkt!

Coole tekst

Ben je zelf niet zo creatief aangelegd, maar vind je het wel leuk om bijvoorbeeld een leuk plaatje te hebben met je eigen naam of een favoriete uitspraak? Via dit linkje maak je in een handomdraai een coole tekst van je eigen woorden.