De afgelopen dagen ben ik achter de schermen met mijn blog bezig geweest. Er was al een tijdlang iets met ‘t logo van EstrellaWeb wat me niet aanstond en ik merkte dat ik me daar steeds meer aan ging ergeren. Z√≥ erg dat ik twijfelde of ik niet een nieuwe wilde. Maar in zo’n enorm tijdrovende klus had ik niet echt zin!

Logo 2.0

En opeens had ik een idee wat ik eraan kon doen en dat is gelukt. Ik stoorde me dus aan de letter ‘s’ in het logo. Die krul aan de onderkant van de S die doorliep naar de T. Ja, ik heb het zelf zo ontworpen, maar al vrij vanaf het begin dacht ik, ‘t klopt gewoon niet helemaal. En dan moet er toch wat mee gebeuren, perfectionist die ik ben!

Hier zie je dus een screenshotje van het logo zoals het was, als je nu een klein stukje omhoog kijkt, zie je het verschil. En omdat ik toch bezig was, hier en daar wat andere dingetjes ook maar een beetje meer gestroomlijnd. De dunne lijnen van het logo zijn nu nog wat dunner gemaakt, wat ik het geheel iets sierlijker vind ogen. En nog enkele kleine aanpassingen die waarschijnlijk niemand opvallen, maar mij wel. ūüėÄ

Ik vind het een stuk beter zo en het logo wordt nu ook iets groter weergegeven, vond ik ook nét iets mooier en het zijn vaak de kleine dingen die een groot verschil maken. Het klopt gewoon beter zo, waarom precies kan ik niet uitleggen, maar het is zo!

About me

Misschien ken je de website about.me, daar kun je dus een profielpagina aanmaken met links naar je site en social media. Je kunt een korte bio schrijven en het uiterlijk wat aanpassen. Zo’n pagina is handig om te vermelden op je social media profielen, zodat mensen via √©√©n link toegang hebben tot √°l je pagina’s en profielen.

Ik had daar dus ook een pagina, maar vond het eigenlijk niets: te onpersoonlijk, niet eigen genoeg. Dus besloot ik mijn eigen ‘about me’ pagina te maken. Maar dan ook echt een soort mini-website die niet al een onderdeel is van mijn blog. Daar heb ik immers ook een pagina met links naar mijn socials staan (deze) en een pagina met een omschrijving van mij (deze), maar dan moet je alsnog twee pagina’s bekijken.

Ik heb inmiddels dus iets gemaakt en voor de verandering eens alle code met de hand geschreven. Ik werk al sinds 2010 met WordPress en daar word je best lui van als je altijd gewend bent geweest om websites ‘from scratch’ te bouwen, daarom is zo’n mini projectje als dit, leuk om aan te knutselen en het heeft nog nut ook!

Je kunt de pagina bereiken en bekijken via estrellaweb.nl/aboutme/. Het is √©√©n pagina met een korte introductie, een klein fotootje van mij en icoontjes (die ik ook allemaal zelf heb gemaakt, evenals alle andere graphics) naar social media pagina’s.

Last but not least heb ik ook eindelijk de profielfoto op mijn blog gewijzigd in een foto die ik een paar maanden geleden maakte, mét gekleurd haar. De vorige foto was nog van maart vorig jaar, dus het werd ook wel weer eens tijd voor een nieuwe!