Weer een weekoverzicht van twee weken en dat waren er bijna drie geworden, want ik had eigenlijk niet echt energie om nog aan het bloggen te slaan. De laatste weken ben ik erg veel moe en ‘s avonds lig ik momenteel gemiddeld om 9 uur al op bed, zo nu en dan zelfs nog vroeger!

Nu eerst maar even een dubbel weekoverzicht in elkaar knutselen, voordat het weer ‘kinderbedtijd’ is. Als je me een paar jaar geleden had verteld dat ik al weken vrijwillig vroeg naar bed ga, had ik je niet geloofd! De afgelopen weken zijn door vermoeidheid en omdat ik sowieso weer wat minder goed in m’n vel zit, relatief rustig geweest, toch heb ik wel de nodige foto’s gemaakt. Veel leesplezier!

week 18

maandag 29 april

Voor het eerst in héél lange tijd weer eens aardbeien gehaald op de markt. Eigenlijk heb ik dat niet meer gedaan sinds Bas is overleden en dat is bijna 2 jaar geleden nu. Toch miste ik mijn favoriete zomerfruit wel en besloot ik toch weer eens te gaan. En vervolgens weer een week te kunnen genieten van aardbeien. Zó lekker!

Verse aardbeien!

dinsdag 30 april

Ik had een controle-afspraak bij de tandarts en ben daarna nog tot een uur of 7 ‘s avonds in Veen geweest, bij Sven en op de molen. Daar was ik ook al best lang niet meer geweest, dus fijn om die molen weer eens in het echt te kunnen zien! Wel was ik op deze dag ook heel erg moe, dus heb ik niet echt moeite gedaan om heel mooie of bijzondere foto’s te maken.

woensdag 1 mei

Een paar leuke metalen insecten gescoord bij Kruidvat (die inmiddels op de schutting prijken) en een erg lekkere kant-en-klaar pasta die je warm én koud kunt eten bij Spar gescoord. Was wel vrij duur vond ik, maar was te moe om zelf iets te maken en ik heb ervan genoten, dus dan is ie ‘t geld waard geweest!

donderdag 2 mei

Ook weer veel op de bank gelegen, waar Chaya blij van werd, want die lag zo vaak als ze kan op schoot. Verder ook mijn ‘waterpeil’ een beetje op orde houden. Vorig jaar toen het zo slecht met me ging was voldoende water drinken het enige wat wél goed ging, maar die gewoonte is er toch weer wat uitgesleten, dus proberen toch weer op te pakken en met zo’n vrolijk gekleurde drinkfles gaat ‘t nét wat makkelijker!

vrijdag 3 mei

Even de stad in geweest voor een paar boodschapjes en voor sesamkoekjes naar de Xenos, waar ik ook vandaan kwam met een blauw drankje en een paar flesjes geurolie voor in m’n aroma diffuser. Ik heb van hetzelfde ook de wierook en die ruikt heerlijk!

Geshopt

zaterdag 4 mei

Al een tijdlang had ik in de lunchroom van HEMA een poster zien hangen met daarop een foto van deze ‘onwijskoffie’ (die noemen ze dus ook echt zo), wat ijskoffie is met gezouten karamel en chocolade pretzels. Die wilde ik toch ook wel eens proberen en hij was… onwijs lekker! Verder een foto van Chaya die half ligt te dutten.

zondag 5 mei

Sven kwam ‘s middags hierheen, wat ik heel fijn vond. Ik had nog een welkom-thuis cadeautje voor hem wat ik dinsdag niet had kunnen geven, omdat het toen nog niet bezorgd was, maar beter laat dan nooit! Ik heb ook zijn haar weer geknipt. Ergens in de avond maakte ik de foto van Chaya, die er zo grappig bij lag op de bank.

week 19

maandag 6 mei

Op de eerste foto zie je een kat die hier in de buurt woont en die ik regelmatig even een aai over z’n bol geef. Volgens mij is het trouwens toch een ‘zij’ omdat er ook wat rood in de vacht zit. Daarnaast een foto van mijn tuintje, wat er de laatste tijd steeds leuker en gezelliger uit is gaan zien. De metalen beestjes hangen hier dus ook al op de schutting zoals je ziet. Ik moet alleen nog nieuwe plantjes.

dinsdag 7 mei

Begin van de middag op pad geweest omdat ik in Gorkum Oost moest zijn en toen de foto van de molen gemaakt. Eind van de middag weer op pad, dit keer met Chaya in haar kattenrugtas, voor een controlebezoekje aan de dierenarts in Woudrichem. Alles was in orde, dus we konden binnen tien minuten alweer naar huis en dat sloot ook mooi aan met de vertrektijd van de pont!

woensdag 8 mei

We hebben de afgelopen weken dus aardig wat tijd op de bank doorgebracht. In mijn geval was dat wel tegen wil en dank, omdat ik van alles wilde, maar het gewoon echt niet lukte. In elk geval fijn dat de kat het daardoor extra naar haar zin had en ik vind ‘t fijn als ze op schoot komt. Dat heeft ze ook lang niet gedaan of hooguit tien minuten.

Luiwammes!

donderdag 9 mei

Weer met Chaya op de bank die even ‘zwaaide’ voor de foto (toevalstreffer) en in de middag ben ik even gaan kijken bij het foodtruckfestival wat op het terrein Buiten de Waterpoort plaatsvond. Ik heb getwijfeld of ik daar een apart item aan zou wijden, maar ben er maar even geweest (te moe) en echt veel foto’s heb ik ook niet gemaakt, dus wat moet je dan vertellen. 😀 Zo krijg je ook een indruk.

vrijdag 10 mei

 

Er was het afgelopen weekend kans op noorderlicht en dat wilde ik zelf ook weleens zien. Dus ben ik rond half twaalf op de fiets op pad geweest, terwijl ik eigenlijk véél te moe was en op bed wilde liggen. Ondanks dat ik heel veel gave foto’s heb gezien van anderen, heb ik het dus zelf helaas niet gespot. Zo jammer!

zaterdag 11 mei

Nadat ik me vrijdag vreselijk uitgeput en beroerd had gevoeld, ging het zaterdag wel weer wat beter. ‘s Middags moest ik sowieso even op de fiets voor een boodschap en plakte daar nog een klein stukje extra aan vast, zodat ik op Nationale Molendag toch ook nog een paar molens had gezien, buiten die twee om die ik bijna elke dag zie.

Hier zie je dus de Oostmolen en Westmolen en verder trouwens ook nog een foto van een gele roos die ik onderweg tegenkwam en weer een foto van mijn achtertuintje.

zondag 12 mei

In de nacht van zaterdag op zondag nog een poging gedaan het noorderlicht te zien. Dit keer zat ik rond één uur in het pikkedonker op een bruggetje tegenover de molen, weer niets gezien helaas!

Zondag was het Moederdag en stak ik met de pont over voor een bezoekje aan m’n moeder. We dronken eerst koffie bij Made-Liefde, een leuk koffiekarretje wat sinds een paar weken bij de aanlegsteiger van de pont staat.

Bij m’n moeder thuis zette ik haar kat Missy op de foto, evenals een aantal mooie planten én een bijtje op de sierui die ook bij haar in de tuin staat. Het was gezellig en ze was blij met de cadeautjes die ik mee had gebracht. En we aten postelein!