Ik schreef in het laatste weekoverzicht al dat ik vorige week maar liefst drie keer weg ben geweest met de fiets, dus het lijkt erop dat ik de fietstochtjes weer ontdekt heb. Ondanks dat ik aan conditie nog wel tekort kom, lukt het opbouwen ook aardig. Gewoon rustig aan, niet te gek in één keer en doseren. Het fijnste vind ik dat ik merk dat het ook echt iets voor m’n hoofd doet, het geeft een bepaalde rust.

Omdat ik onderweg best veel foto’s had gemaakt en ik dat teveel vond voor in een weekoverzicht, besloot ik er een apart artikel aan te wijden, waarin ik je graag wat beelden laat zien van m’n tochtjes en je meeneem ‘onderweg’.

maandag: Lingebos, Vuren & Spijk

Het begon met een ritje door het Lingebos en over de dijk langs Spijk, niet lang nadat ik vorige week maandag bij therapie was geweest. Ik was er al meer dan een jaar niet meer geweest en omdat het ook weer niet zo overdreven ver weg is, vond ik het een goed idee om daar weer eens te gaan kijken.

Waar ik even geen rekening mee had gehouden, was dat er veel plassen en modder waren door de langdurige regenval. Dat was minder, maar ik ben in elk geval zonder nat pak weer het bos uit gekomen. 🙂 Ik had even een bakkie koffie willen drinken bij het pannenkoekenhuis naast het bos, maar die bleek gesloten op maandag.

Omdat ik niet dezelfde weg terug wilde, sloeg ik aan ‘t eind van het bos linksaf (waar trouwens ook een mooi pad loopt) en reed uiteindelijk via de dijk langs Vogelswerf en Spijk weer terug naar Gorinchem. Onderweg nog even op een bankje gezeten bij het weeghuisje en daar een grappig blokhutbootje voorbij zien varen.

woensdag: Arkel, de Punt & de polder

Ik had onlangs wat dingen bij TerStal besteld en een deel moest geretourneerd, dus stond er sowieso nog een ritje Arkel op de planning. Maar omdat het best leuk weer was en ik wel zin had om een iets langer tochtje te maken, besloot ik er een rondje polder aan vast te plakken.

Maar voordat ik daaraan begon, ontdekte ik bij toeval een prachtige natuurtuin waar je tot rust kunt komen, iets kunt drinken en er is zelfs een biologische winkel. Ondanks dat ik echt al ontelbare keren in Arkel ben geweest, had ik daar nog nooit van gehoord en besloot te gaan kijken.

Een heel leuke en bijzondere plek, ik bestelde koffie en bij uitzondering iets erbij (een heerlijke notenkoek) en maakte ook enkele foto’s. Ik ben zeker van plan om daar eens vaker aan te waaien, al zijn de openingstijden wel vrij beperkt. Na deze pauze weer op de fiets en zoals gepland inderdaad nog even de polder ingedoken en uiteindelijk ter hoogte van Kedichem de dijk weer op en via de dijk weer richting huis. Mooi ritje!

zaterdag: Andel, Woudrichem en alles ertussenin

Nadat ik twee dagen best moe was geweest en het ook weer veel regende, voelde ik me zaterdag gelukkig weer fitter en had echt zin om te fietsen. Na een poosje Google Maps bekeken te hebben, besloot ik dat ik wilde proberen naar m’n moeder in Andel te fietsen, ook dat was érg lang geleden. Mocht ik te moe worden onderweg, kon ik altijd de pont pakken naar huis. Een back-up plan hebben is wel zo fijn!

Maar het lukte prima, al werden de witte wolkjes en blauwe lucht vrij snel ingewisseld voor iets wat er minder aantrekkelijk uitzag, vandaar ook vrij weinig foto’s van dit ritje. In Andel dus bij m’n moeder geweest en zelfs nog samen naar de Spar geweest om te genieten van een ijskoffie in het zithoekje in de winkel. Op de terugweg heb ik niet het hele stuk weer gefietst, maar heb ik het pontje bij Woudrichem gepakt.