Afgelopen zaterdag was er een Franse markt in de binnenstad van Gorinchem en om even de volledige benaming erbij te halen: Les Saveurs de Metropole: Montmartre aan het Melkpad. Zo, is dat een mondvol of is dat een mondvol?

Twee jaar geleden bezocht ik hetzelfde evenement, toen nog samen met Bas in z’n karretje. Een paar weken geleden zag ik op Facebook een aankondiging van dit leuke evenement en besloot weer te gaan, al had ik op ‘t laatste moment wel wat twijfels of ik het echt zag zitten, maar me daardoor niet laten weerhouden om toch te gaan.

In eerste instantie was ik letterlijk binnen vijf minuten alweer weg. Drukte trek ik nog steeds slecht en, gek misschien, maar bij kraampjes voel ik me vaak ongemakkelijk omdat ik ‘t gevoel heb dat er van me verwacht wordt dat ik wat zal kopen als ik even rondkijk. En omdat ik slechtziend ben, moet ik iets van dichterbij bekijken om het ook nog enigszins te kunnen zien en kan dat overkomen alsof ik ook wat ga kopen.

Ik was dus vrij snel weer weg, wel een paar snelle fotootjes geschoten. Maar op weg naar huis besloot ik een bak koffie te drinken bij de HEMA waar ik een beetje tot rust kwam en vond dat ik mezelf niet zo wilde laten kennen. Zó druk was ‘t niet eens, het was een kleinschalig evenement, ik besloot nog terug te gaan.

Dit keer bleef ik iets langer, heb ook daadwerkelijk bij kraampjes gekeken en zelfs nog wat gekocht: een setje van twee schattige handbeschilderde schaaltjes bij de kraam van ‘Sjans Letterlei‘. Helaas blijkt de verf niet heel erg afwasbestendig en slijt vrij snel af, maar het zijn sowieso fijne schaaltjes, dus ook weer geen miskoop.

Ik maakte nu ook wat meer foto’s en kan zodoende ook wat leuke sfeerbeelden laten zien in dit artikel. Op dit linkje in de fotogalerij kun je overigens alle foto’s zien die ik deze middag heb gemaakt, in dit artikel zie je een selectie van de tien leukste.