Gister had ik opeens zin om een stuk te fietsen. Ik zit meerdere keren per week op de fiets, maar altijd een gevalletje ‘van A naar B’ voor een boodschap. Verder dan Arkel, ben ik al meer dan een jaar niet geweest. De eerste maanden nadat ik ‘t ergste deel van mijn depressie achter de rug had, was ik zelfs bang in het verkeer en voelde ik me erg onzeker op de fiets. Iets waar ik normaal nooit last van had of heb gehad.

Fietsen gaat inmiddels dus alweer een tijdje prima, maar echt een fietstochtje, dat zag ik nog niet zitten. Omdat ik veel heb ingeleverd als het gaat om mijn energie en conditie en vanuit het niets overvallen kan worden door verlammende vermoeidheid. En dan wil je niet ergens midden in de polder zitten en nog een heel eind naar huis moeten fietsen. Dat weerhield me er wel van om ‘echt’ op pad te gaan.

Toch kriebelde ‘t gister om eens wat anders te doen dan een rondje Arkel. Ik wilde proberen naar Woudrichem te fietsen. Het was mooi weer, de wind was wel aan de stevige kant, maar ik ging ervoor! Nog voor vertrek had ik al bedacht dat ik eigenlijk de molens in Uppel ook wel weer eens wilde zien. Dat betekende omrijden, maar ik bedacht om in Sleeuwijk te besluiten of ik langs de molens zou gaan.

Je raadt het al, ik moest en zou langs die molens! Maar voordat ik de ZandwijkseUitwijkse molen opzocht, ben ik eerst nog in een soort parkje geweest wat ik, ondanks vele bezoekjes aan Sleeuwijk, nooit eerder had gezien. Iets waar vroeger blijkbaar de ijsbaan was, wat afgelegen en daardoor heerlijk rustig en sereen!

Ik maakte de nodige foto’s, zag zelfs een koppeltje zwanen en vervolgde daarna mijn weg naar de molens. Van de Zandwijkse heb ik geen foto’s, daar stond een niet al te aantrekkelijk gevaarte voor geparkeerd, omdat de staartbalk van de molen werd vervangen. Ik heb sowieso ook meer met de Uitwijkse molen en die leent zich ook beter voor foto’s, die ik genoeg heb gemaakt!

Na een poosje bij die laatstgenoemde molen te hebben gezeten, weer op de fiets. Want de bedoeling was tenslotte om naar Woudrichem te rijden. Via de Roef, ‘t Iris Vlinderpad en een deel van Oudendijk, uiteindelijk in Woudrichem beland. Meteen even van de gelegenheid gebruik gemaakt om bij de Action binnen te wippen voor iets uit de weekactie, waar ik door ‘t gedoe met mijn fietsketting vergat mijn iPhone van de stuurhouder te halen. Gelukkig kwam ik er op tijd achter en zat ie er nog op!

Daarna door de vesting in en na nog even snel een plaatje geschoten te hebben van de molen aldaar (Nooit Gedagt), bij Gewoon Ploon aangeschoven voor een bakkie koffie, daar was ik wel aan toe na bijna 20 km fietsen! Voor mijn ‘oude ik’ stelde dat niet zoveel voor, maar ik ben nu vooral dankbaar dat dit alweer lukt!

Vervolgens bij de wereldwinkel nog even gesnuffeld en een mooi kaartje met een vlinder gekocht voor m’n moeder, daarna met de pont weer naar huis, onderweg het kaartje gepost en vervolgens thuis direct de maaltijdsalade die ik de dag ervoor met korting had gekocht, uit de koelkast gehaald en opgegeten, want ik had trek!

Al met al een prima middag gehad, blij dat het fietsen fijn was en ik er niet al te moe van werd. Dat ik mooie foto’s heb kunnen maken en ook wat korte filmpjes, waar ik thuis onderstaande video van in elkaar heb gedraaid. Mocht ‘t niet lukken om ‘m te zien op Instagram, kun je hem ook hier bekijken op mijn Facebookpagina.