
Een een maand of wat geleden, vroeg iemand die ik via Sven ken, of ik ook mee wilde naar de Bakkersvak op 9 maart. Die datum was toen nog een eind weg, maar ’t wordt vanzelf een keer maart (en inmiddels is die maand zelfs al over de helft). Het leek me best leuk, het was gratis én ik kon er op de fiets naartoe, so why not!
Negen maart werd het uiteindelijk sneller dan gedacht en dus stapte ik rond tien over half tien op de fiets richting de Evenementenhal, waar de bakkersvakbeurs gehouden zou worden. Die hele Bakkersvak is voor mij trouwens ook een stukje jeugdsentiment.
Voor wie een scherp geheugen heeft: Ik heb op mijn blog weleens verteld dat ik ooit een bakkersopleiding heb gedaan (en ook een diploma op zak heb trouwens) en met school gingen we ook naar de BakkersVak, toen in Rosmalen. In dit artikel uit 2014, staat zelfs een foto die ik maakte tijdens één van die bezoekjes.
Nou zijn er inmiddels wel de nodige jaren overheen sinds ik daar ben geweest en als ‘consument’ kom je ook niet zo snel op zo’n beurs, dus ik vond het wel leuk om weer eens te kijken. Ik vond het nu wel meer gericht op machinerie dan op de kunst van het brood- en banketbakken, maar tijden veranderen natuurlijk.
Er waren iets van 150 exposanten, dus genoeg te zien. Er was ook een hal waar workshops werden gehouden, maar daar zijn we niet binnen geweest. We waren trouwens met z’n vieren. Drie man en één vrouw (ik dus). Hier en daar kon je ook dingen proeven en er was zelfs gratis thee, koffie en lunch. Ergens halverwege kregen we een ‘ijs ontbijt’ aangeboden. Drie luxe uitziende ‘gebakjes’ van ijs en mousse. Superlekker!
Overigens was het dus niet alleen bakkersvakbeurs, maar ook ijsvakbeurs, vandaar dus het ijs. Dat was destijds toen ik erheen was met school nog niet, blijkbaar is dat iets van de laatste jaren. Wel handig dat ze dat kunnen combineren!
Ik had trouwens een badge gemaakt van Maasdijk Molens, aangezien ik daar ook een beetje was als ‘afgevaardigde’ van de molens. 🙂 Sven hoopte al dat ik misschien wat bakkers uit de regio tegen zou komen die interesse zouden hebben in een samenwerking met hem. Die heb ik niet gezien, wel een Belgische bio-bakker die mogelijk interesse had in Sven zijn meel, dus wie weet!
Al met al hadden we het met een uurtje of twee wel gezien en ik merkte dat ik ook wel moe begon te worden. Na nog even nagepraat te hebben, gingen we ieder onze weg naar huis. Ikzelf nog met tussenstop bij Jimmy Coffee, omdat ik wel even een energieboost kon gebruiken, of eigenlijk gewoon zin in ‘snoepkoffie’.
Het was leuk om op de beurs geweest te zijn en wie weet een volgende keer weer! Voor de website van Maasdijk Molens schreef ik trouwens ook een artikel over de BakkersVak, mocht je het leuk vinden om dat ook te lezen.