Hoe het begon

EstrellaWeb bestaat sinds mei 2002, telt 2463 posts en is ontstaan uit een portfolio met wat persoonlijke info en schrijfsels. De eerste jaren was het overigens meer een dagboek, dan echt een blog. Na mijn website de eerste jaren op een zelf gebouwd platform te hebben gehost, stapte ik in 2010 uiteindelijk over op WordPress.

Eerdere projecten

Mijn eerste website zag het daglicht in 1997 en door de jaren heen heb ik er heel wat gebouwd en onderhouden. Onder meer een succesvolle startpagina en een site over het dorp waarin ik ben opgegroeid (Andel, Noord-Brabant).

Ook voor anderen bouwde ik diverse websites als vriendendienst. Onder meer voor IJssalon Baks, Verkeersschool Kees de Vaan en Eetcafé Istanbul. Inmiddels heb ik webdesign beperkt tot mijn eigen blog, omdat er veel tijd en werk in gaat zitten. Al help ik weleens mensen, wanneer ze ergens niet uit komen met hun website.

Ontwerp & Content

Mijn blog heeft al heel wat lay-outs en logo’s gehad. Op het gebied van content, heb ik een stijl ontwikkeld die mijn smaak en persoonlijkheid weerspiegelt, maar de lezer ook tegemoet komt. Leesbaarheid, transparantie, een vlotte schrijfstijl, maar ook wat minder gangbare onderwerpen bespreekbaar kunnen maken. Dat vind ik belangrijk.

Achter de schermen

Naast artikelen waarin je regelmatig foto’s voorbij ziet komen, is er ook een galerij. Ik fotografeer voornamelijk met mijn iPhone 13 Pro (eerder iPhone 3GS, 4S, 5S, 6S, X) en af en toe ook nog met m’n Canon EOS 700D, al ligt ie meer in de kast dan erbuiten.

Ook plaats ik regelmatig artwork zoals handlettering en illustraties. Foto’s bewerk ik in Adobe Lightroom, tekeningen en illustraties maak ik in ProCreate en voorheen op papier. Voor andere grafische doeleinden maak ik gebruik van CorelDraw.