First steps

EstrellaWeb bestaat sinds mei 2002 en is ontstaan uit een portfolio-website met wat persoonlijke info en schrijfsels. In de beginjaren was het overigens meer een dagboek, dan een blog zoals we die nu kennen. In 2009 besloot ik de content van voor die tijd offline te halen omdat ik deze kwalitatief een stuk minder vond. Na mijn blog eerst op een zelf gebouwd platform te hebben gehost, stapte ik in 2010 over op WordPress.

Previous projects

Mijn eerste site zag het daglicht in 1997 en door de jaren heen heb ik er echt heel wat gebouwd en onderhouden. Onder meer een succesvolle startpagina en een pagina over het dorp waarin ik opgroeide. Eén van de laatste die ik ontwierp, was voor mijn Gorkum-projectje. Ook bouwde ik soms websites voor anderen. O.a. voor motorclub MTC Altena, IJssalon Baks, Vestingstad FM, verkeersschool Kees de Vaan en Eetcafé Istanbul.

Webdesign is een bezigheid waarbij je creativiteit en technische kennis combineert om een mooi eindresultaat te creëren.
What you see is what you get!

Creation & content

Mijn blog heeft diverse lay-outs gehad. Tot de overstap op WordPress, programmeerde ik ook alles zelf. Nu maak ik gebruik van een zelf aangepast thema met eigen graphics. Op het gebied van content, heb ik door de jaren heen een stijl ontwikkeld die mijn smaak en persoonlijkheid weerspiegelen, maar de bezoeker ook tegemoet komt. Leesbaarheid, transparantie, een vlotte schrijfstijl en ook minder voor de hand liggende onderwerpen bespreekbaar kunnen maken, vind ik belangrijk.

Behind the scenes

Naast de artikelen waarin je regelmatig foto’s voorbij ziet komen, is er ook een galerij. Ik fotografeer met een Canon EOS 700D en iPhone X (eerder iPhone 3GS, 4S, 5S en 6S). Ook plaats ik regelmatig zelf gemaakte artwork zoals handlettering en illustraties. Foto’s bewerk ik in Adobe Lightroom, tekeningen maak ik op papier en in ProCreate (iPad app), voor graphic design gebruik ik CorelDraw en heel af en toe nog Paint Shop Pro Photo.