First steps

EstrellaWeb bestaat sinds mei 2002 en is ontstaan uit een portfoliosite met wat persoonlijke info en schrijfsels. De blog was in de beginjaren meer een soort dagboek, dan een blog zoals we die tegenwoordig kennen. In 2009 heb ik besloten om de content van voor die tijd offline te archiveren, vandaar dat je geen artikelen van voor 2009 zult vinden. Na de website eerst op een zelf gebouwd platform te hebben gehost, ben ik in 2010 overgestapt naar WordPress.

Previous projects

Mijn eerste website zag het daglicht in 1997 en door de jaren heen heb ik er heel wat gemaakt en onderhouden. Onder meer een succesvolle startpagina en een site over het dorp waarin ik opgroeide. In die tijd runde ik ook een nieuwsbrief die op het hoogtepunt ruim 600 leden had. Eén van de laatste die ik ontwierp, was voor mijn Gorkum-projectje. Ook bouwde ik diverse sites voor bedrijven, instanties en verenigingen. Onder meer voor radiostation Vestingstad FM, verkeersschool Kees de Vaan, motorclub MTC Altena, IJssalon Baks en Eetcafé Istanbul.

Webdesign is een bezigheid waarbij je creativiteit en technische kennis combineert om een mooi eindproduct te CREËREN.
What you see is what you get!

Creation & content

Mijn blog heeft diverse lay-outs gehad. Tot de overstap op WordPress, codeerde ik alles zelf. Nu maak ik gebruik van een customised thema met unieke, handgemaakte graphics. Op het gebied van content, heb ik door de jaren heen een stijl ontwikkeld die mijn persoonlijkheid en smaak weerspiegelen, maar de bezoeker ook tegemoet komt. Leesbaarheid, transparantie, een vlotte schrijfstijl en ook lastige onderwerpen bespreekbaar kunnen maken, vind ik belangrijk.

Behind the scenes

Naast de blogposts waarin je regelmatig foto’s voorbij ziet komen, is er ook een galerij met het nodige beeldmateriaal. Ik fotografeer met een Canon EOS 700D spiegelreflexcamera en iPhone X (voorheen iPhone 3GS, 4S, 5S en 6S). Ook publiceer ik zo nu en dan zelfgemaakte graphics, tekeningen, handlettering en fotomanipulaties. Foto’s bewerk ik in Adobe Lightroom, tekeningen maak ik op papier en voor graphics maak ik gebruik van CorelDraw en Paint Shop Pro Photo.